Rusia nu a reușit să obțină informații de pe cutia neagră a avionului său doborât de Turcia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Anchetatorii ruși nu au reușit să obțină informații de pe cutia neagră a avionului rus doborât recent de Turcia în apropiere de granița cu Siria, a declarat luni un general din cadrul forțelor aeriene ruse, relatează DPA.

„Citirea datelor de zbor de pe cardurile de memorie nu a fost posibilă din cauza daunelor interne”, a declarat generalul Serghei Bainetov, directorul adjunct pentru siguranța zborurilor din cadrul Forțele Aeriene Ruse.

El a precizat că va fi nevoie de ‘destul de mult timp’ pentru a se înregistra progrese, informează Ria Novosti.

Rusia a declarat săptămâna trecută că va publica luni informațiile recuperate de pe cutia neagră a bombardierului său doborât de aviația turcă în noiembrie.

Mass-media de stat rusă a scris la momentul respectiv că analiza ar putea fi complicată de gradul de deteriorare a dispozitivului, care se afla în partea din spate a avionului, aproape de locul unde a fost atins de proiectilele lansate de avionul de luptă turcesc.

Rusia susține în continuare că avionul său de luptă nu a intrat niciodată în spațiul aerian turc și se aștepta ca analiza informațiilor din înregistrările de zbor ale bombardierului să arate că lucru este adevărat. Cu toate acestea, Turcia, stat membru NATO, susține că avionul rus a pătruns în spațiul aerian turc, zburând deasupra teritoriului său timp de câteva secunde.

După acest incident ce a tensionat relațiile dintre cele două țări Moscova a recurs la represalii, printre măsurile luate numărându-se reintroducerea obligativității vizelor pentru cetățenii turci și sancțiuni economice, precum interzicerea importurilor unor produse provenite din Turcia, neprelungirea contractelor cu lucrătorii turci din Rusia sau anularea zborurilor charter turistice către Turcia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...