Dodon: Sturza este un „gastarbaiter de peste Prut” care a umilit Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Decizia președintelui Nicolae Timofti de a-l înainta pe Ion Sturza la funcția de premier ne apropie mult de anticipate, pentru că acesta este un „gastarbaiter de peste Prut, care a umilit Moldova în 1999”. Așa comentează liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, desemnarea omului de afaceri Ion Sturza la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.

„Ion Sturza este premierul din 1999 despre care majoritatea cetățenilor Republicii Moldova păstrează cea mai tristă amintire. Pe timpul guvernării Sturza în țara noastră s-a înrădăcinat corupția, s-au înregistrat restanțe de luni de zile la salarii. În unele domenii, salariile și pensiile erau achitate în caloși și făină. Atunci Moldova a devenit extrem de săracă, atunci au început migrațiile în masă, s-a adîncit drama poporului nostru”, a comentat liderul socialiștilor, Igor Dodon.

Totodată, Dodon transmite că desemnarea lui Sturza la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, apropie Republica Moldova tot mai mult de alegeri anticipate.

„Înțelegem că Sturza nu are scrupule, nu are regrete, nu are limite, dacă acceptă să devină din nou premier în țara pe care a nenorocit-o la sfîrșitul anilor 90. Mai rău, el acum face și jocurile unor sau altor grupări oligarhice.
Scopurile celor de la putere nu au nimic comun cu intresele reale ale țării. Ei vor să acopere furturile, vor să-și salveze pielea, vor să dea impresia că s-au înnoit, de fapt cu o figură veche și discreditată. Să vedem cine îl va vota pe acest gastarbaiter de peste Prut, care a umilit Moldova în 1999. Noi, socialiștii, nu votăm pe nimeni. Doar alegeri anticipate. Doar alegerea președintelui prin vot direct. Și decizia lui Timofti de a-l înainta pe Sturza la funcția de premier ne apropie mult de anticipate”, se arată în mesajul transmis de socialist.

Amintim că, omul de afaceri Ion Sturza a fost desemnat de către președintele Nicolae Timofti la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.

Sturza a anunțat că deja începe să-și formeze cabinetul de miniștri. Potrivit Constituției, candidatul desemnat la funcția de premier urmează să se prezinte în fața Parlamentului în maximum 15 zile de la desemnare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...