Turcia îl ironizează pe Putin: A uitat că nu mai există KGB-ul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Turcia nu ia în serios ameninţările Rusiei, deoarece „KGB-ul nu mai există”, a declarat premierul Ahmed Davutoglu, după ce preşedintele rus, Vladimir Putin, a sugerat că Administraţia Recep Tayyip Erdogan se apropie de sfârşit.

„Guvernul Turciei nu ia în serios poziţiile dure ale preşedintelui Vladimir Putin şi nu va răspunde comentariilor insultătoare şi nediplomatice”, a declarat Ahmet Davutoglu, conform ziarului Hurriyet.

„Probabil că Vladimir Putin îşi aminteşte de activităţile pe care le avea pe vremea KGB-ului, dar KGB nu mai există de mult timp iar propaganda sovietică ţine de domeniul istoriei”, a adăugat şeful Guvernului de la Ankara.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a continuat sâmbătă declaraţiile critice la adresa Turciei, pe fondul tensiunilor generate de doborârea unui bombardier rus pe 24 noiembrie.

Cu ocazia Zilei serviciilor secrete ruse, Putin a declarat, referindu-se la Administraţia de la Ankara, condusă de preşedintele Recep Tayyip Erdogan: „Nimic nu este etern sub soare”.

Relaţiile dintre Rusia şi Turcia s-au deteriorat grav după ce armata turcă a doborât un bombardier rus, pe 24 noiembrie, la frontiera siriano-turcă. Moscova a avertizat că incidentul va avea consecinţe grave asupra relaţiilor bilaterale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...