The Wall Street Journal: Kremlinul tace, militarii ruşi mor în Siria

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai multe portaluri de informaţie de peste hotare au precizat că de la începerea operaţiunilor militare ale Rusiei în Siria, au fost înregistrate mai multe decese, despre care Kremlinul tace.

The Wall Street Journal, anunţă că cel puţin 9 persoane au decedat numai în luna octombrie. Este vorba de agenţii unei slujbe secrete de acumulare a informaţiei despre jihadişti, care anterior au luptat şi în Donbass. Această „bandă” mai era numită şi „grupa Vagner”.

Săptămâna trecută, mai multe forţe de cercetare ucrainene au numit părţile unde militarii ruşi îşi au dislocate punctele de atac. Aceste grupuri militare provin din mai multe regiuni, cum ar fi Ekaterinburg, Novosibirsk, Semferopol şi alte oraşe.

Anterior, informaţii despre militarii ruşi care luptă în Siria au fost publicate pe blogul echipei de investigaţie Conflict Intelligence Team (CIT). Aceştia au scris despre ruşii staţionaţi lângă Hama, Homs, și Alep, departe de baza Hmejmi, versiunea oficială a autorităţilor ruse.

Echipa InformNapalm a publicat, de asemenea, pierderile de vieţi omeneşti suferite de ruşi de la începutul intervenţiei. Multe dintre victime fac parte, din banda cu destinaţie specială a Rusiei, baza militară a căreia este dislocată pe malul lacului Senej.

Despre participarea acestor grupuri de luptă în Siria a scris anterior British think-tank RUSI (Royal United Services Institute pentru studii de securitate şi apărare).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...