Cum luptă China împotriva poluării: Cumpără Aer!

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Şi iată cum, o idee trăsnită promite să devină o afacere prosperă: compania canadiană Vitality Air, înfiintată anul trecut mai mult în gluma, a început să îmbutelieze aer proaspăt din Munţii Stâncosi si să-l vândă Chinei, ţara care se confrunta cu un nivel ridicat de poluare, relatează publicaţia The Telegraph.

Problema poluării devine tot mai acută în China, unde, recent, la Beijing a fost emis un cod roşu, o premieră absolută. „Primul transport de 500 de recipiente cu aer proaspăt s-a vândut în patru zile”, a declarat Moss Lam, cofondatorul companiei canadiene, citat de The Telegraph.

Potrivit precizărilor sale, alte 4.000 de astfel de capsule vor pleca spre China, majoritatea sunt deja achiziţionate. Telegraph menţioneaza că un singur recipient cu 7,7 litri de aer proaspăt din Parcul Naţional Banff din Munţii Stâncoşi se vinde cu aproximativ 100 de yuani (10 lire), de 50 de ori mai scump decât o sticlă de apă minerală în China.
скачанные файлы

Cei mai mulţi dintre clienţii companiei locuiesc în marile oraşe din nordul şi sudul Chinei. Dar Vitality Air nu este prima firma care a încercat să livreze Chinei aer îmbuteliat. În 2013, multimilionarul Chen Guangbiao a vândut cutii supradimensionate cu aer provenit, în mod intenţionat, din zone mai puţin industrializate ale Chinei pentru preţul de 5 yuani (0,50 lire) fiecare.

Moss Lam povesteşte că afacerea a pornit de la o glumă, atunci când un alt cofondator al companiei, Troy Paquette, a umplut o pungă de plastic cu aer şi a vândut-o pentru 50 de cenţi pe site-ul Ebay. O a doua pungă de plastic cu aer a fost vândută pentru 160 de dolari.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...