(VIDEO) Filmul „Sparrows”, marele câștigător al Festivalului de cinematografie europeană de la Arcs

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

La capătul unei săptămâni de proiecții, juriul celei de-a șaptea ediții a Festivalului de Film european de la Arcs (Franța), care s-a desfășurat între 12 și 19 decembrie, a decernat Săgeata de Cristal peliculei islandeze „Sparrows” a regizorului Runar Runarsson.

Filmul islandez a primit patru premii — Săgeata de Cristal, Cea mai bună imagine, Premiul pentru interpretare masculină și Premiul presei.

„Tinerețe, dragoste, energie” — în acești termeni a caracterizat Sylvie Pialat, președinta juriului festivalului, cele zece filme aflate în competiție. Marele Premiu i-a fost decernat filmului francez „Bang Gang (o poveste de dragoste modernă)”, regizat de Eva Husson. „Aceste două filme s-au impus ca o evidență. Ambele evocă trecerea de la adolescență la vârsta adultă, chiar dacă sunt foarte diferite”, a declarat Sylvie Pialat în 20minutes.fr.

„Sparrows” povestește viața lui Ari, un adolescent de 16 ani care trebuie să plece din capitală, unde locuia cu mama lui, și să se mute cu tatăl, în fiordurile din vestul țării. În acest nou univers, Ari trebuie să înfrunte multe dificultăți până a-și găsi calea. Actorul care interpretează rolul tânărului, Atli Oskar Fjalarsson, umple ecranul cu puterea sa. Performanța lui actoricească a fost recompensată de altfel cu premiul pentru interpretare masculină.

Frumusețea peliculei a fost recunoscută prin decernarea premiului pentru Cea mai bună imagine.

„Nivelul selecției a fost foarte bun, foarte variat. Mereu este mai greu să recompensezi un film bun când există multe filme bune. Însă am căzut de acord destul de repede asupra filmului ‘Sparrows'”, a spus Gerard Delorme, ziarist și membru al juriului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...