Centrul de Telecomunicaţii Speciale al Republicii Moldova dezminte că ar fi „votat” pentru Plahotniuc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Centrul de Telecomunicaţii Speciale al Republicii Moldova vine cu o reacție la informațiile cum că într-un sondaj realizat de Ziarul de Gardă s-a votat pentru Vlad Plahotniuc din interiorul instituției.

„Având în vedere informaţiile apărute în presă precum că Centrul de Telecomunicaţii Speciale ar fi implicat în falsificarea votării în cadrul unui sondaj realizat de o publicaţie periodică din Republica Moldova, în acest sens fiind afişată şi o adresă IP, menționăm că CTS oferă adrese IP tuturor autorităţilor publice centrale. Aceste adrese rămân oficial ca şi proprietate a CTS dar sunt folosite de respectivele autorităţi”, se arată într-un comunicat al Centrului.

Totodată, CTS precizează că nu poartă răspundere pentru modul în care aceste adrese sunt folosite de către cei cărora le-au fost transmise.

Reacția Centrului de Telecomunicaţii Speciale vine după ce astăzi ZdG a publicat un material în care se arată că unul din IP-urile ce aparțin instituției a fost folosit pentru a denatura rezultatele unui sondaj postat pe zdg.md.

Rezultatul este surprinzător, în condițiile în care marți, 9 decembrie, numărul de votanți pentru varianta Vlad Plahotniuc a început să crească spectaculos.

Mai exact, între orele 14:11 și 16:55, s-a votat de zeci de ori pe minut de pe adresa de IP 89-32-230-130.sta.cts.md. Terminația „cts.md” vorbește despre faptul că respectivul IP aparține Întreprinderii de Stat „Centrul de telecomunicaţii speciale” (CTS), companie ce asigură funcţionarea şi dezvoltarea sistemelor informaţionale şi de telecomunicaţii statale protejate. Altfel spus, este compania care asigură accesul la internet pentru instituțiile importante ale statului (Guvern, Parlament, ministere etc).

„Reiese că s-a votat pentru Plahotniuc din interiorul unei instituții de stat”, comentează sursa citată.

Votul de pe IP-ul ce aparține Centrului de telecomunicaţii speciale a fost reluat luni, între orele 14:22 și 16:14, dar și marți, pe parcursul întregii zile, cu un randament de aproximativ 20 de voturi pe minut, în unele perioade de timp.

Astfel, Vladimir Plahotniuc înregistrează în acest moment 65% (peste 5 mii de voturi), acordate preponderent de pe un IP dintr-o instituție publică.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...