Este un simbol internaţional. Una dintre cele mai recunoscute clădiri din Statele Unite şi una dintre cele mai vechi, Casa Albă are o valoare specială în mentalul colectiv al cetăţenilor Statelor Unite. În perioada sărbătorilor de Crăciun, experienţa de a vizita casa preşedintelui SUA este cu atât mai specială deoarece se investeşte o sumă semnificativă în decoraţiuni. Bradul de Crăciun din Biroul Oval, decorat diferit în fiecare an a devenit un reper pentru iniţierea celebrării sărbătorilor.

În urma unor eforturi semnificative din partea gigantului din Mountain View, anul acestea este prima oară când cei de la Google au câştigat accesul prin holurile şi camerele Casei Albe cu scopul de a crea un tur virtual de Crăciun. Rezultatul final este un clip video la 360 de grade ce s-ar putea să facă o treabă foarte bună în cazul în care căutaţi inspiraţie pentru decoraţiunile de sărbători. În ideea în care în spatele ornamentelor şi globurilor folosite în respectiva clădire se află probabil o echipă de designeri, ar fi păcat să nu aruncaţi o privire.

Pentru că întotdeauna va exista un număr semnificativ de locaţii din casa albă la care nu veţi avea acces, ca un mic inventar, prin altele, de această dată, Google vă perindă prin Sala de Est a Coloanelor, Camera Grădinii de Este, Biblioteca Casei Albe, Camera Vermeil şi Camera Chinezească. Având în vedere că întreaga experienţă durează aproximativ cinci minute, este fascinant volumul de informaţii integrat.

Pentru a filma acest clip şi a nu scăpa nici un element din ambianţa de Crăciun a clădirii, cei de la Google au folosit kiturile de captură Jump. Acestea din urmă sunt formate din module formate din 16 camere ce sunt amplasate într-o formaţie circulară. Preţul o astfel de instalaţie este de 15.000 de dolari, sumă ce include şi aplicaţia ce facilitează integrarea numărului foarte mare de fluxuri video capturate într-un singur 3D VR.