(VIDEO) Reţeaua teroristă Stat Islamic declară război Arabiei Saudite

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Statul Islamic declară război Arabiei Saudite, după ce aceasta a decis să formeze o coaliţie împotriva organizaţiei teroriste.

Rețeaua teroristă activă în principal în Siria şi Irak a difuzat o înregistrare video care prezintă executarea unui ostatic saudit, avertizând Arabia Saudită să nu colaboreze cu „cruciaţii”, referire la Statele Unite şi la alte ţări occidentale, scrie Mirror.

Reacția Statului Islamic vine după ce Arabia Saudită a anunţat marţi formarea unei coaliţii militare de 34 de ţări pentru a lupta împotriva terorismului.

„Nu excludem nicio posibilitate”, a declarat ministrul saudit de Externe, Adel al-Jubeir, sugerând operaţiuni terestre în Irak şi Siria.

„Cele 34 de state au decis formarea unei alianţe militare conduse de Arabia Saudită pentru a lupta împotriva terorismului, cu un centru comun de operaţiuni la Riyadh pentru a coordona şi sprijini operaţiunile militare”, potrivit unui comunicat comun publicat de agenţia oficială SPA

Printre țările semnatare se numără Egipt, Qatar, Emiratele Arabe Unite, alături de ţări islamice ca Turcia, Malaysia, Pakistan şi state arabe din Golf şi africane.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...