„Acest acord este primul în lista actelor ce vor fi semnate de Parlamentul Turciei. După intrarea în vigoare a acestuia, relaţiile dintre cele două ţări se vor intensifica. Ceea ce se referă la integrarea europeană a Republicii Moldova, noi vă susţinem pe deplin”, a specificat Mevlüt Çavuşoğlu.
 
Totodată, Çavuşoğlu a anunţat că în curând va fi deschis un nou Consulat onorific al Moldovei în Turcia, în oraşul Antalya. După întrevedere, ministrul turc a făcut o plimbare de zece minute prin parcul „Ştefan cel Mare”, unde s-a oprit să facă poze cu un bebeluş.
 
Ulterior, oficialul de la Ankara a avut întrevederi cu preşedintele Nicolae Timofti, cu premierul, dar şi cu başcanul Găgăuziei.
 
Precizăm că pe parcursul ultimilor zece ani Turcia a acordat asistenţă financiară Republicii Moldova de cel puţin 25 milioane de dolari.
 
Amintim că anul trecut, Republica Moldova a semnat cu Turcia un Acord de Liber Schimb, ce acoperă peste nouă mii de denumiri de produse care nu vor fi supuse unor taxe şi proceduri de export de către cele două ţări.