Reacția lui Candu la declarațiile europarlamentarului Cristea: Nu este adevărat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, susține că declarațiile șefului Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova, europarlamentarul Andi Cristea, nu ar fi adevărate, întrucât PD-ul „nu dă telefoane la București”.

Declarațiile au fost făcute în plenul Parlamentului, după ce deputatul Tudor Deliu l-a întrebat pe procurorul general Corneliu Gurin cum comentează astfel de acțiuni ale democraților.

„Conducerea PD nu dă telefoane la Bucureşti pentru a schimba pe cineva sau altcineva. Poate este practică în partidul dvs”, a declarat Andrian Candu.

Andri Cristea, care este membru al Partidului Social Democrat, susține că democrații moldoveni s-au supărat pe el, deoarece și-a permis să-i critice, încercând astfel să-l schimbe din funcție.

„Semnalez un gest de maximă ineleganţă şi chiar de inconştienţă politică al unor colegi de familie politică, care confundă o poziţie europeană de responsabilitate cu posibilităţile unui joc politic de tip local… Miercuri, 16 decembrie, împreună cu europarlamentarii Elmar Brok (PPE) şi Petras Austrevicius (ALDE), am avut o videconferință cu liderii partidelor de la Chişinău. Având mandat din partea grupului meu politic, le-am spus anumite lucruri ferme „colegilor” din PDM, chestiuni cu impact politic intern şi european. Ştiţi care a fost reacţia? Au sunat imediat după întâlnire la Bucureşti la PSD să încerce să mă schimbe din funcţia de Preşedinte al Delegaţiei Parlamentului European pentru Republica Moldova”, a declarat alesul european.

El califică gestul PD-ului drept unul „incredibil”.

„E incredibil şi faptul că s-au gândit la aşa ceva, nu numai că au acţionat, înseamnă că nu înţeleg mai nimic din jocul european. Din păcate, asemenea apucături fac că Moldova să întârzie în drumul spre UE, prin acţiuni care pur şi simplu nu se fac, nici intern şi nici extern. Ruşinos!”, a menționat Andi Cristea.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...