La ora 10:00 va avea loc şedinţa Biroului Permanent al Parlamentului, ulterior, la ora 12:00 va începe şedinţa plenară.

Potrivit liderului PLDM, Vlad Filat, mâine va fi continuată şedinţa de vinerea trecută a Parlamentului. „Mâine se încheie agenda ordinei de zi a şedinţei de vinerea trecută şi anume de finalizare a formării comisiilor şi conducerea comisiilor. Va fi acest punct pe ordinea de zi şi atât”, a spus Filat.

Potrivit Acordului coaliţiei de guvernare minoritară - APEM, PD-ului i-a revenit şefia comisiilor parlamentare Juridice şi cea pentru Politică externă. Liberal-democraţii vor conduce comisia pentru Economie şi cea pentru Cultură. Celelalte comisii au fost lăsate opoziţiei.

Precizăm că astăzi, preşedintele Nicolae Timofti continuă consultările în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de premier. După desemnarea de către preşedinte, candidatul pentru funcţia de prim-ministru, în termen de 15 zile de la desemnare, cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate şi a listei nominale a Guvernului.

La Reşedinţa de Stat au fost invitaţi reprezentanţii fracţiunilor parlamentare ale PLDM, PD, PCRM şi PL.

PLDM a anunţat vineri că face alianţă minoritară cu PD, excluzând astfel Partidul Liberal de la guvernare. Liderii PLDM şi PD au negat, însă, că ar fi avut vreo înţelegere cu PCRM, chiar dacă deputaţii comunişti au votat candidatul coaliţiei pentru funcţia de preşedinte al Parlamentului. Mai mult, fracţiunea comuniştilor s-au ales cu un fotoliu de vicepreşedinte al Parlamentului.

Duminică, liberalii au anunţat că sunt gata să reia discuţiile cu PLDM şi PD dacă cele două formaţiuni vor denunţa acordul semnat şi vor ţine cont de recomandările europenilor.