(VIDEO) 13 moldoveni, arestaţi în Franţa pentru furt din bancomate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

13 cetățeni ai Republicii Moldova, cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, au fost condamnați în Franța, pentru sustragerea mijloacelor bănești de pe conturile cardurilor de plată emise de instituțiile bancare de pe teritoriul Franței. Anterior, membrii grupării criminale au mai fost condamnați pentru infracțiuni similare.

În urma investigațiilor efectuate de către angajații Centrului pentru combaterea crimelor informatice a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu poliția din Franța, s-a stabilit că timp de un an, membrii grupării criminale instalau la bancomatele de pe teritoriul Franței, utilaj specializat în copierea benzii magnetice a cardurilor bancare.

Ulterior, prin contrafacerea cardurilor de plată și punerea în circulație a acestora la bancomate, extrăgeau mijloace bănești în proporții deosebit de mari.

În urma analizei informației furnizate de către bănci, s-a stabilit că suma prejudiciului material cauzat este de peste 6 milioane de lei moldovenești.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților și în laboratorul identificat de către forțele de ordine pe teritoriul Moldovei, unde era confecționat utilajul specializat, s-a depistat și ridicat peste 62 de utilaje de tip „Skimmer”, precum și părți componente necesare pentru asamblare, 26 cartele SIM, 18 telefoane mobile, 12 dispozitive de stocare a informației USB, 8 carduri magnetice, 2 notebook-uri, 4 computere.

Astfel, în rezultatul cooperării internaționale, toți membrii grupării au fost condamnați de către justiția franceză între 2 și 5 ani de închisoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...