Şeful celei mai mari bănci din Rusia face pronosticuri negre pentru 2016

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Anul viitor va fi foarte dificil pentru economia rusă, dar și pentru „Sberbank”, a declarat şeful băncii de stat, Gherman Gref, scrie RBC.

Potrivit lui, în cazul în care preţul petrolului se menţine sub 50 $ pe baril, în Rusia viaţa va fi „mai puţin dulce”.

„Cel mai probabil, având aceste preţuri la petrol, previziunile în ceea ce priveşte creşterea economică făcute anul acesta nu vor deveni realitate. Este posibil ca scăderea economică să fie un pic mai mare decât ne-am aştepta, dar nu văd nimic supercritic”, s-a grăbit să calmeze Gref.

Marţi, preţul petrolului Brent a ajuns la un nivel de 38,8 $ pe baril.

Potrivit CEO Sberbank, în 2016, situația va fi extrem de dificilă pentru bugetele regionale, care se vor îndatora mult şi vor creşte presiunea pe bugetul federal, care va fi o sursă de acoperire a deficitului intern.

„Indiferent de preţul petrolului, suntem în faţa pragului unor decizii critice pentru dezvoltarea economiei noastre. Dacă nu se face nicio reformă, în următorii ani, din păcate, nu ne putem aştepta la o îmbunătăţire a situaţiei”, – a spus Gref.

Şeful celei mai mari bănci ruse (după active) a mai spus că, în 2016, în Rusia va dispărea o bancă din zece. Anterior, Gref a descris situația actuală de pe piața bancară drept „criză la scară largă”.

„Este cea mai gravă şi prelungită criză în sistemul bancar rusesc din ultimii 20 de ani”, a declarat Gherman Gref.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...