Luni, la ora 23:00 (6:00 ora Moldovei), podurile şi tunelurile erau închise, metroul şi autobuzele oprite şi nimeni nu avea dreptul să circule în oraş, cu excepţia vehiculelor de urgenţă, precum ambulanţele sau utilajele de deszăpezire.

O avertizare de viscol este valabilă până miercuri în şapte state din nord-est, între care şi New York, afectând milioane de americani, care se grăbeau luni să se întoarcă acasă, pentru a evita ninsorile însoţite de vânt puternic anunţate pentru noaptea de luni spre marţi.

Sute de utilaje de deszăpezire şi angajaţi municipali au fost mobilizaţi, iar primarul Bill de Blasio a cerut populaţiei să iasă din casă cât mai puţin posibil. Acesta a anunţat că marţi şcolile vor rămâne închise.

Potrivit serviciilor naţionale de meteorologie, în cursul nopţii de luni spre marţi ar urma să se aştearnă un strat de 24 de centimetri de zăpadă la New York, cu rafale de vânt de până la 69 de kilometri pe oră, şi 21 de centimetri în cursul zilei de marţi, adăugându-se celor 11 centimetri care s-au acumulat deja luni în Central Park.