De susţinerea şi ajutorul nostru are nevoie şi o mamă de 39 de ani din capitală care, în lipsa unui adăpost permanent, îşi creşte cei 7 copii mai mult pe stradă. În curtea unui bloc îi hrăneşte cu ceai, pâine şi miere şi tot acolo micuţii îşi fac temele pentru şcoală. 

De câţiva ani, Ina Piscop este şi mamă şi tată pentru cei 7 copii ai ei, după ce soţul a părăsit-o. A stat o perioadă în chirie, iar când nu a mai fost în stare să facă faţă cheltuielilor, s-a adăpostit împreună cu cei mici pe unde au apucat. Până în luna noiembrie a locuit într-un garaj de la periferia oraşului. Când vremea s-a răcit, o vecină i-a oferit o cameră în apartamentul ei, care este doar un acoperiş deasupra capului pe timp de noapte. De luni până vineri, copiii merg la şcoală sau la grădiniţă, dar în weekend, când gazda nu este acasă, uşile sunt încuiate, iar ei îşi petrec timpul în faţa blocului până aproape de apus.

Fiind o mamă responsabilă, chiar şi în aceste condiţii, Ina are grijă ca micuţii să fie curaţi şi hrăniţi. Îşi ia mereu cu ea o cuvertură pe care şcolarii să-şi facă temele, nişte ceai fierbinte, câteva pâini şi un borcan cu miere. Aşa i-am găsit într-o sâmbătă după-amiază, când afară erau două grade.

Ion, cel mai mare dintre băieţi, are 20 de ani şi lucrează la un atelier de mobilă. Se întreţine singur iar asta o ajută mult pe mamă. Băiatul de 4 ani, Igor, mănâncă la grădiniţă pe parcursul zilei, iar Nichita, Antonina, Anastasia şi Eugen sunt hrăniţi la şcoala în care învaţă. În rest, micul dejun şi cina în sânul familiei sunt mereu sărăcăcioase.

Nu îi este ruşine de muncă şi ar lucra din greu în fiecare zi. Aşteaptă oricând oferte unde să poată face un ban. Mezina Daria, care are doi ani, este împreună cu mama în permanenţă, chiar şi când aceasta merge să lucreze pentru câteva ore. 

De frică să nu fie priviţi cu alţi ochi sau judecaţi de către colegii lor, copiii mai mari au refuzat să apară în faţa camerei. Glumele de prost-gust din partea colegilor sunt la ordinea zilei.

La cei 10 ani ai săi, Antonina a ştiut imediat ce-şi doreşte de sărbători. Un loc pentru ea şi fraţii ei, sub un acoperiş care să poată adăposti atâtea suflete. Un loc pe care nu l-a avut niciodată. Acasă.

Cei care vor să-i ofere ajutor Inei şi copiilor ei o pot contacta la numărul 060775450. Anul acesta, alături de tine, cel care ne priveşti, vom demonstra unei familii că miracolele se întâmplă iar "Moş Crăciun există..." pentru că "Moş Crăciun eşti tu"!