Streleț: PD i-a promis lui Timofti că Guvernul Plahotniuc va fi învestit până pe 17 decembrie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Democrat a insistat pe lângă președintele Nicolae Timofti să semneze decretul de desemnare a oligarhului Vladimir Plahotniuc la funcția de premier încă la 14 decembrie, dând asigurări că până la 17 decembrie noul Guvern va fi învestit, a declarat președintele interimar al PLDM Valeriu Streleț.

Potrivit lui Streleț, cei de la PD au insistat în cadrul discuțiilor cu președintele Timofti anume pe desemnarea lui Plahotniuc.

„Președintele Nicolae Timofti m-a convocat întrebându-mă dacă noi vom vota pentru candidatul Vladimir Plahotniuc. Am înțeles că cei de la PD au insistat ca președintele să semneze decretul încă din seara zilei de 14 decembrie, dând asigurări că până pe 16-17 decembrie deja va fi învestit Guvernul. O abordare de neînțeles pentru noi, în condițiile în care la partid nu s-a discutat despre un asemenea candidat. Este clar că cei din PD au tot felul de înțelegeri ascunse”, a declarat Streleț după negocieri cu PD și PL.

Citește și: Lupu: Avem 20 de mandate. Putem asigura alegerea premierului și a președintelui

Totodată, președintele interimar al PLDM a spus că partidul pe care-l conduce va insista pe desemnarea premierului, având drept primă variantă o persoană din afara politicului.

„Domnul Sturza este un candidat care ar fi îndeplinit multe dintre criteriile unui candidat la funcția de premier”, a mai spus Streleț, comentând zvonurile din ultima perioadă, privind posibilitatea înaintării lui Ion Sturza la această funcție.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...