Ar trece Mihai Ghimpu „testul cicatrizării” ? (scarificare)

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Nu trece o zi și o noapte fără să apară o “perlă” în stilul “unionistului” Ghimpu de la Colonița ! Inițial aș vrea să ofer câteva explicații, oamenii de la ”3idei.” Nu sunt admiratorii unui partid sau plătiți cum se practică prin ”Republică” de băieți care au privatizat, cu mici excepții, comunitatea blogger-ilor. Suntem plătitori de taxe și suntem extrem de interesați de indivizii care operează pe piața politică. Astfel ne permitem ”luxul libertății de opinie”, spunem exact ce gândim fără a avea remușcări sau frisoane cognitive. ;)

Revenind la subiectul acestei postări, domnului, mult stimatul Mihai Ghimpu, am deosebita plăcere de a-i aduce ”lauri” de fiecare dată. Țin să menționez că domnul Mihai face parte din grupul indivizilor politici care în Moldova operează cu sentimentele oamenilor. În piața electorală el susține și urlă că ”Basarabia este România” sau ”Drumul Nostru este cu România”. Din acest motiv dânsul merită să fie supus unui test al cicatrizării sau de scarificare. Pentru ca să înțeleagă o dată că temele în care oamenii cred și au speranțe să nu ajungă lucrări electorale ieftine. Evident aceiași procedură o merită Vlad Plahotniuc (zis Ulinici pentru status-quo actual al RM), Renato Usatâi (cu â din a, pentru ipocrizie), Ilan Șor (ca să merite ce este și ce are), Dumitru Diacov (pentru traseism politic), Vlad Filat (pentru narcisism), Igor Dodon & gașca (au nevoie pentru a fi tratați de mârlănie)… Lista ar putea continua, dar nu vrem să trezim din morți trupuri politice de mult aflate în putrefacție.

Totuși ieri am avut parte de două emisiuni pline cu perle liberale. Una la ora 16:00 în studioul Unimedia cu prezența Ministrului Educației din RîMî dna Corina Fusu. Și a doua de la ora 21:00 la Protv, unde a fost invitat nimeni altul decât marele luptător pentru binele financiar al clanului liberal, Mihai Ghimpu. Cu Ghimpu situția este lucidă, aici nu ai ce comenta, omul cântă sau dansează în dependență de beneficiile pe care i le oferi. Dar iată Corina Fusu, a dezamăgit , toată stima pentru ea ca ”journalist” și prezentator media, dar în calitate de ministru a ajuns la prostie. Că să fim clari, un minister are nevoie de un lider, de o persoană care să aibă experiență și rezultate în management. Da, trebuie să recunoaștem, oamenii din privat nu vor să vină în managementul public. Cei mai buni dintre ei nu vin pentru că partidele au nevoie de pârghii sigure, de oamenii lor. Însă mulți nu vin din motive pur raționale (beneficii mai mici).

Doamna Fusu nu cunoaște nimic despre politici, management, strategii sau despre cum se face o echipă puternică de profesioniști indiferent de culoarea politică. Maia Sandu, spre deosebire de miniștrii care au fost până acum, chiar a făcut ceva pentru învățământul nostru putred din cauza corupției (plus Igor Grosu și Echipa). A venit în schimb această ”ministră” și a dat totul peste cap, cu angajările ei numai a membrilor PLM. Dar să presupunem că nu contează aptitudinile manageriale, însă dacă ar exista măcar logică. Corina Fusu, ”cred în dumneavoastră”, și mai cred că ați fi un bun purtător de cuvânt la PLM, ar fi o funcție bună pentru dumneavoastră. Așa că dați-vă demisia și lăsați-ne copii !

ps. Domnule Ghimpu țineți-vă strâns gagicile de la partid că vine un val periculos de postări.

Sergiu Lîsenco


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...