(STUDIU) Banii constituie cel mai important factor de stres pe întreg globul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ţările din America Latină sunt cele mai sensibile la „ameninţări criminale”, acestea numărându-se printre primele cinci cauze majore de stres, în timp ce Franţa este singura ţară în care „copiii” intră în top cinci îngrijorări. Japonia şi Germania au cele mai puţine motive majore de îngrijorare.

În general, aproape trei din zece oameni (29%) reclamă drept sursă principală de stres banii pentru acoperirea traiului de zi cu zi, arată un studiu online realizat de GfK în 22 de ţări şi la care au răspuns peste 27.000 de consumatori.

Următoarea în clasament este presiunea pe care oamenii o pun asupra lor înşişi (27%), somnul insuficient (23%) şi faptul că nu au destul timp pentru lucrurile care îi interesează (22%).

Pentru 19% din cei chestionați cel mai stresant lucur este volumul de muncă pe care trebuie să îl realizeze într-o zi. Astfel, acest factor completează primele cinci cele mai frecvente cauze majore de stres la nivel internaţional.

Vestea bună este că, în general, trei din zece persoane (30%) sunt relativ lipsite de stres, nerecunoscând nici una dintre cauzele din lista GfK drept cauze majore de stres pentru ei.

Japonia conduce aici – aproape o jumătate dintre respondenţi (48%) spun că niciunul dintre motivele enumerate nu reprezintă o cauza majoră de stres pentru ei, urmată de Germania, cu 44%, de Olanda şi de Hong Kong, cu câte 37%.

Celălalt capăt al clasamentului este ocupat de Turcia, acolo unde numai unul din zece locuitori (10%) face aceeaşi afirmaţie, următorii clasaţi fiind Argentina (12%) şi Mexic (13%).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...