(FOTO) Auto-deservire la cantina școlii; Cum arată „bufetul suedez” în școlile din Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Aproape 60 de instituţii de învăţământ primar şi secundar general din municipiul Chișinău au implementat, până la această oră, modelul de „bufet suedez”. Astfel, elevii pot să-și aleagă individual ce și cât să mănânce.

Pe parcursul anului 2015, cantine cu autodeservire pentru copii au fost deschise în 11 instituţii de învăţământ, în acest sens fiind alocați din bugetul municipal un 1 milion de lei.

DSC_5490

„Odată cu implementarea proiectului „Bufetul suedez” în şcoli, s-a redus considerabil cantitatea resturilor de mâncare lăsate de copii, cheltuielile însă au rămas aceleaşi, iar elevii au posibilitatea să aleagă şi să mănânce ce le place şi cât doresc”, anunță responsabilii de la primărie.

DSC_5493

Primăria Chişinău planifică instalarea liniilor pentru alimentaţia elevilor prin autodeservire în toate instituţiile de învăţământ, unde parametrii sălilor de servire a mesei permit acest lucru. DSC_5517

Pentru anul viitor, în bugetul municipal sunt prevăzuţi 360 de mii lei pentru a deschide alte 3 linii de cantine cu autoservire în şcolile din municipiu.

Proiectul privind alimentaţia elevilor după modelul „Bufet suedez” a fost lansat în anul 2012.

DSC_5527

DSC_5536


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...