Lupu și Ghimpu, după negocieri: PLDM nu mai vrea premier tehnocrat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Liberal Democrat (PLDM) nu mai vrea premier tehnocrat, după cum anunțau reprezentanții partidului până acum, a declarat liderul Partidului Democrat (PD), Marian Lupu, după negocierile între PLDM, PL, PD și deputații neafiliați din grupul Leancă.

Lupu a anunțat că reprezentanții PLDM spun că formațiunii îi revine funcția de premier, iar liberal democrații nu exclud că vor desemna un candidat la funcția de prim-ministru afiliat politic.

„Dacă până acum se vorbea despre un premier tehnocrat, acum, colegii din PLDM vor ca această funcție să fie ocupată inclusiv de un premier afiliat politic. Mai mult, ei vor să desemneze un candidat la această funcție, dar nu au o formulă clară. Noi solicităm o formulă, fie de la mic la mare, fie invers, dar să fie o claritate”, a anunțat Lupu.

Liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, s-a arătat nemulțumit de consultări și a spus că părțile vor continua discuțiile.

„Se pare că lucrurile s-au pornit. Dacă până acum, colegii de discuții spuneau că trebuie să hotărâm împreună candidatul la funcția de premier, astăzi PLDM a venit cu propunerea ca această funcție să revină liberal democraților. Deci, discutăm, dar rezultat nu avem”, a spus liderul PL, Mihai Ghimpu.

De partea cealaltă, președintele interimar al PLDM, Valeriu Streleț, susține că deja există un candidat înaintat la funcția de premier, însă deocamdată numele acestuia nu este făcut public.

„Am spus că așteptăm răspuns la planul de acțiuni privind resetarea instituțiilor. Acesta trebuie să fie un obiectiv comun, care trebuie să fie pus în practică”, a menționat Streleț.

Streleț afirmă că PLDM așteaptă și acceptul celorlalte formațiuni pentru a face public numele. Discuții în acest sens vor avea loc și mâine.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...