Usatîi, despre posibilitatea ca Plahotniuc să ajungă premier: Va urma o revoluție în toată țara

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru a declară că în cazul în care Plahotniuc va deveni șeful Guvernului, atunci acest eveniment va consolida toată opoziția și va provoca un nou val de proteste în masă.

„Situația este foarte clară. După data de 20, Partidul Democrat își va alege Premierul, nu are nicio importanță cine va fi înaintat. Este evident că PDM vrea să obțină astfel de instrumente ca MAI și Vama”, a declarat președintelePartidului Nostru, Renato Usatîi, în cadrul clubului de presă „Rezonanța socială”.

„Admit mai multe scenarii. Primul: va fi înaintat oricine, doi: candidat va fi înaintat însuși Plahotniuc. Nu este foarte clar pentru ce face el asta și ce scop urmărește. Dar, deja este vizibil faptul că au sondat opinia publică în acest sens. Un sondaj de acest gen a fost alegerea lui Ilan Shor în funcția de primar al orașului Orhei. L-au lansat pentru a verifica reacția oamenilor la acest primar-hoț mic, care delapidează banii publici. Și acest test orheian a demonstrat un rezultat pozitiv. Acest scenariu, când Premier devine Plahotniuc, conține o amenințare serioasă pentru viitorul Moldovei. Dacă va face în toate raioanele țării același lucru ca și la Orhei, atunci în martie anul viitor, băbuțele de la sate vor purta fotografia lui Plahotniuc ca pe o icoană”, spune politicianul.

Renato Usatîi este convins că o eventuală numire a lui Plahotniuc în funcția de Premier va dinamiza brusc protestele în masă care vor ieși din perimetrul capitalei în toată țara.

„Dacă Plahotniuc personal va conduce Guvernul, atunci acest lucru va determina toate partidele de opoziție, fie ele de dreapta sau de stânga, își vor da întâlnire la monumentul lui Ștefan cel Mare și vor face „schimb de colaci”. Vor fi atât de mulți oameni, încât nu vor încăpea nici la hotelul „Nobil”, nici la „Global Business Centre”, spune sursa citată.

De frica unei explozii sociale, liderii regimului de guvernare se vor strădui să stabilească data votării candidaturii Premierului în ajunul Revelionului, consideră Usatîi.

„Avem un popor moale și blând, nu poate fi viabilă la noi ”revoluția oranj”, însă o revoluție de tip ”roșii cu mărar” este foarte posibilă și chiar timp de o zi. Aceasta va fi reacția poporului față de candidatura înaintată la funcția de Premier.

De aceea, vor vota noul șef al Cabinetului de miniștri, fie el Plahotniuc sau un alt candidat al lor, mai aproape de Anul Nou, la 29 sau 30 decembrie, atunci când toată lumea deja pregătește bucatele pentru masa de sărbătoare. Ei mizează pe faptul că oamenii greu se scoală de la masa de Revelion. Însă, după votarea unui asemenea Guvern nimeni din cetățenii Moldovei nu va avea de câștigat”, consideră liderul PN.

Președintele Partidului Nostru este convins că nici aranjamentele viclene, nici jocurile de culise nu vor salva actualul regim de guvernare. „Astăzi, oamenii vor o schimbare radicală a clasei politice. Unii vor să vadă în Parlament Platforma DA, alții – socialiștii sau Partidul Nostru. Dar, nimeni nu vrea să-i vadă pe reprezentanții regimului de guvernare, peste două treimi din populația Moldovei este împotriva lor”, susține politicianul.

Usatîi consideră că opoziția a admis mai multe greșeli tactice, însă, din punct de vedere strategic, se mișcă într-o direcție corectă și orice ofensivă decisivă trebuie să fie minuțios pregătită. „Astăzi, misiunea este să ajungă la alegeri. Să înțelegeți, Plahotniuc nu este omul căruia îi poți pune șah în ziua de luni, iar sâmbătă – mat. El trebuie să primească concomitent și șah, mat sau, totul se va întoarce ca un bumerang împotriva atacanților”, a subliniat sursa citată.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...