(VIDEO) Ghimpu şi Dodon, la braţ în distrugerea unionismului şi a idealurilor româneşti

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ceea ce se întâmplă aceste zile la Chişinău este de-a dreptul sfidător nu numai la adresa bunului simţ şi a cetăţenilor, dar sfidează într-un mod nemaiîntâlnit şi Bucureştiul, Bruxelles-ul, dar şi ceilalţi parteneri occidentali ai Republicii Moldova!

Şi toate acestea se întâmplă cu acordul şi participarea mai mult sau mai puţin tacită a aşa-ziselor partide pro-europene şi unioniste şi a liderilor săi Ghimpu şi Plahotniuc.

Astăzi, chiar în sediul legislativului de la Chişinău Dodon a lansat ameninţări grave cu răfuiala fizică asupra românilor basarabeni, cei ce au un ideal frumos şi sfânt, cel de a înfăptui Reunirea.

Mai mult chiar, un alt membru PSRM, Vlad Bătrâncea şi-a permis în mod sfidător şi ostentativ să rupă, în plenul legislativului harta României.
[youtube link=”https://youtu.be/HpruUXeXrn4″ width=”590″ height=”315″]
Nu voi stărui prea mult asupra efectelor în plan internaţional şi asupra relaţiilor cu Bucureştiul, pe care aceste gesturi sfidătoare le-ar putea avea.

Şi mai grav, decât însuşi aceste gesturi, este faptul că acestea au făcute cu acceptul celor care azi guvernează a Republica Moldova. Cu permisiunea oligarhului Vladimir Plahotniuc şi participarea tacită a pseudo-unionistului Mihai Ghimpu, care prin voturile membrilor CCA delegaţi de PL, Iurie Colesnic şi Mariana Hadîrcă, dar şi a membrilor delegaţi de PD-ul lui Plahotniuc, au oferit licenţă postului tv a lui Dodon. Iniţial, se votase împotriva oferirii acestei licenţe, dar se pare că după ce au primit girul lui Ghimpu, Colesnic şi Hadîrcă au spus da propagandei Kremlinului prin intermediul NTV-ului retransmis de postul tv al PSRM.

Am menţionat mai sus că ceea ce se întâmplă mai sus este o sfidare la adresa UE şi a partenerilor externi, deoarece, în timp ce UE luptă pentru a elimina propaganda lui Putin din Europa, Ghimpu şi Plahotniuc fac exact contrariul, oferind licenţe televiziunilor de propagandă rusă.

De ce procedează astfel Ghimpu şi Plahotniuc? Probabil încearcă scenariul ucrainean al lui Ianukovici, atunci când, acesta supărat fiind că UE nu a mai dorit să ofere ajutor financiar Ucrainei din cauza lipsei reformelor, s-a supărat şi a plecat în îmbrăţişarea fatidică a lui Putin. Ce a urmat, cunoaştem cu toţii. Să ne ferească Dumnezeu şi pe noi de un astfel de scenariu!

Desigur, guvernanţii de la Chişinău nu au curajul lui Ianukovici, iar aceste semnale de şantaj asupra UE, cu întoarcerea cu faţa spre Moscova, sunt mult mai subtile şi mai greu de înţeles de cetăţeanul simplu. Sunt subtili şi atenţi şi nu forţează o mişcare bruscă, pentru că nu au curajul, dar şi pentru că nu-şi doresc soarta lui Ianukovici.

Nu în ultimul rând, Mihai Ghimpu cunoaşte despre declaraţiile belicoase ale lui Dodon, care a promis că foarte curând va începe o luptă feroce împotriva unioniştilor, dar asta nu l-a împiedicat să-i ofere licenţă postului tv deţinut de apropiaţi ai lui Dodon din PSRM. Din contra, Ghimpu i-a oferit o armă în plus lui Dodon împotriva valorilor naţionale româneşti, prin oferirea acestui post tv.

Iar Dodon, nu a stat prea mult pe gânduri. Propaganda împotriva unionismului a început azi în sediul legislativului şi va continua cu un foarte mare succes la televiziunea pe care o are acum şi care i-a fost oferită cu bună ştiinţă de Ghimpu şi Plahotniuc.

P.S.: Am mulţi amici, care fie din dezamăgire totală faţă de clasa politică de la Chişinău, fie din naivitate, fie sunt influenţaţi de propaganda de la tv lui Plahtoniuc împotriva protestelor masive de la Chişinău ale Platformei Demnitate şi Adevăr, văd salvarea doar în Unire. Din păcate, şi această opţiune a Unirii, devine tot mai imposibilă, pe zi ce trece. Iar singura salvare, este ieşirea pe baricade, scăparea de Plahotniuc, Usatîi, Dodon, Ghimpu etc. Odată ce vom scăpa de aceştia, va exista şi posibilitatea înfăptuirii idealului naţional.

Blogul lui Valentin


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...