Un cozonac de 3 tone a fost plimbat pe strazile din Dresda sub privirile a mii de pofticiosi. Prajitura de 3 metri lungime a fost preparata de 60 de cofetari din Germania, timp de o saptamana, si este demna de cartea recordurilor. Plimbarea cozonacului intr-o caruta este o traditie veche de cativa zeci de ani, care are loc inainte de Craciun.

Publicat:06.12.2015, 14:03

Fiecare tara are obicieiurile sale in perioada sarbatorilor de iarna. In orasul german Dresda, unul dintre acestea este plimbarea cozonacului prin oras. Nu este o simpla prajitura, ci una gigantica. Pentru prepararea ei, cofetarii au folosit o tona de faina, 750 de kilograme de unt si peste 200 de kilograme de zahar. Pentru a taia prajitura a fost nevoie si de un cutit gigantic. 

”Nu am mâncat ceva mai gustos. Prajitura nu este uscata, este moale. E foarte gustoasa.


O parte a prajiturii va fi vanduta, iar banii vor fi donati unei sali de concerte veche de peste 230 de ani din orasul Dresda. Traditia nu este la prima editie. Evenimentul a fost organizat pentru prima data in 1730 si a fost reluat in urma cu 20 de ani.