Un cozonac de 3 tone a fost plimbat pe strazile din Dresda sub privirile a mii de pofticiosi. Prajitura de 3 metri lungime a fost preparata de 60 de cofetari din Germania, timp de o saptamana, si este demna de cartea recordurilor. Plimbarea cozonacului intr-o caruta este o traditie veche de cativa zeci de ani, care are loc inainte de Craciun.
Fiecare tara are obicieiurile sale in perioada sarbatorilor de iarna. In orasul german Dresda, unul dintre acestea este plimbarea cozonacului prin oras. Nu este o simpla prajitura, ci una gigantica. Pentru prepararea ei, cofetarii au folosit o tona de faina, 750 de kilograme de unt si peste 200 de kilograme de zahar. Pentru a taia prajitura a fost nevoie si de un cutit gigantic.
”Nu am mâncat ceva mai gustos. Prajitura nu este uscata, este moale. E foarte gustoasa.”
O parte a prajiturii va fi vanduta, iar banii vor fi donati unei sali de concerte veche de peste 230 de ani din orasul Dresda. Traditia nu este la prima editie. Evenimentul a fost organizat pentru prima data in 1730 si a fost reluat in urma cu 20 de ani.