A fost dezlegat misterul unui hidroavion plin cu bani dispărut acum 80 de ani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În 1935, un avion care avea la bord 12 persoane şi două milioane de ruble, echivalentul a câteva milioane de euro în zilele noastre, a dispărut în mod misterios deasupra Rusiei. Se pare că, abia acum, în sfârşit, misterul a fost dezlegat.

Hidroavionul Savoia-Marchetti S.55 decolase din oraşul Alexandrovsk-Sakhalinksy, aflat în estul îndepărtat al Rusiei, la data de 26 iunie 1935, având la bord atât persoane, cât şi o sumă foarte mare de bani. După doar o oră şi 15 minute de la decolarea spre capitala regiunii Khabarovsk, orice comunicare cu turnul de control a încetat, informează The Independent.

Cazul a fost rapid clasificat şi închis fără un rezultat, pentru că la bord se aflau şi doi ofiţeri ai NKVD, poliţia secretă stalinistă. Straniul incident se transformase în timp în legendă locală, bănuindu-se că cineva ar fi încercat să fure banii.

După 80 de ani, mai multe ONG-uri ruseşti s-au ambiţionat să găsească rămăşiţele pământeşti ale celor morţi în accidentul aviatic misterios. Joi, acestea au anunţat că au fost găsite trupurile a trei bărbaţi şi al unei femei care şi-ar fi pierdut viaţa în avionul dispărut acum 80 de ani.

„Pasagerii au rămas în poziţia în care au căzut, aruncaţi din cabinele de lemn ale avionului, înconjuraţi de rămăşiţele scaunelor şi centurilor de siguranţă. În jurul lor au fost găsite obiectele personale”, au declarat reprezentanţii grupului de ONG-uri, care s-au pregătit pentru căutări circa un an.

În 2006 cineva a spus că rămăşiţele hidroavionului s-ar putea afla în taigaua siberiană.

Echipa de voluntari nu a găsit însă la locul prăbuşirii şi cele 2 milioane de ruble.

Primele ipoteze indică faptul că pilotul ar fi pierdut controlul avionului după ce a intrat într-un nor aflat la joasă altitudine şi, încercând să iasă, ar fi izbit culmea unui deal.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...