Dumbravan a precizat că aceasta este opinia sa personală despre proiectul de lege.
Urmează să mai verificăm și să discutăm. Procuratura Anticorupție a solicitat informații și și-a expus poziția în cazul respectiv. Eu pot exprima doar o opinie personală în acest moment. Legea prezintă unele deficiențe.
Autor: Marcel Dumbravan, șef-interimar al PA
Dumbravana specificat una dintre „deficiențele” proiectului de lege. Mai exact, acesta s-a referit la situația în care „procurorii nu acceptă un transfer la o funcție ierarhic inferioară, în procuraturile teritoriale”.
CONTEXT. Procuratura Anticorupție și Combaterea Crimei Organizate sau, prescurtat, PACCO. Este o nouă structură care ar putea apărea în R. Moldova, dacă proiectul de lege va ajunge să fie votat. În cazul în care „ideea” va deveni lege, asta ar însemna că PA și PCCOCS nu vor mai exista ca entități separate.
Procuratura Anticorupție susține că „nu au fost prezentate argumente plauzibile sau convingătoare care să justifice necesitatea unei fuzionări”.
Nici Procuratura Generală (PG) nu vede cu ochi buni proiectul de lege înregistrat în Parlament. „În urma unei analize preliminare a proiectului, au fost identificate riscuri pe termen scurt, mediu și lung, care necesită o abordare și gestionare corespunzătoare”, a indicat PG în prima sa reacție la noul proiect.
Înregistrat în Parlament la 12 februarie curent, proiectul de lege privind constituirea Procuraturii Anticorupție și Combaterea Crimei Organizate (PACCO) a fost votat în prima lectură în Parlament, în cadrul ședinței de pe 20 februarie. Deși inițiativa legislativă a fost criticată de opoziție, majoritatea parlamentară a adoptat proiectul cu 61 de voturi, precizând că încă este nevoie de intervenit cu îmbunătățiri. Împotrivă au votat 21 de parlamentari. „O încercare de a subordona PA și PCCOCS”, a spus ex-socialistul Gaik Vartanean, în prezent, deputat neafiliat.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.