Independent de tortura pe care o îndur în fiecare zi, nu am dreptul de a numi pe nimeni imbecil și le prezint scuzele mele sârbilor și jurnaliștilor biroului RTS pentru că am făcut-o.
Autor: Aleksandar Vucic, președintele Serbiei
Totuși, Vucic a reiterat atacurile împotriva reporterilor RTS care, potrivit lui, au dat dovadă de lipsă de obiectivitate, estimând că „își pătează profesia”.
„Ei nu sunt jurnaliști, ci militanți politici”, a adăugat Vucic.
„Vrem să ne facem treaba fără presiune”, a reacționat RTS într-un comunicat, făcând apel la „toți actorii politici să înceteze să încerce să controleze și să înregimenteze media”.
CONTEXT. Mii de manifestanți s-au adunat sâmbătă la Nis, în sud-estul Serbiei, în cadrul mișcării de protest care zguduie țara din Balcani.
Prăbușirea unei părți a acoperișului gării din Novi Sad în noiembrie 2024, soldată cu victime, după lucrări de renovare, este la originea acestei mișcări de furie împotriva corupției și a lipsei de supraveghere a proiectelor de construcție.
Pentru a încerca să calmeze manifestațiile, autoritățile oscilează între apeluri la dialog și critici ale manifestanților, pe care îi acuză că sunt complici ai unor puteri străine, încercând în același timp să răspundă la mai multe revendicări ale studenților.
De luni de zile, mișcarea exercită o presiune crescândă asupra guvernului sârb și a președintelui Aleksandar Vucic, ceea ce a dus la demisia prim-ministrului în ianuarie.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.