Moțiunea simplă împotriva Ministerului Sănătății nu a trecut

Colaj: AGORA

Moțiunea simplă împotriva Ministerului Sănătății nu a trecut

Moțiunea simplă înaintată de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) împotriva activității Ministerului Sănătății nu a trecut de votul parlamentarilor. Pentru adoptarea acesteia și-au dat votul 17 parlamentari din fracțiunea BCS.

Redactia Agora

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a prezentat, în plenul Legislativului un raport de activitate a instituției pe care o conduce. Aceasta a a făcut referire la mai multe reforme, menționând că multe dintre acestea au fost necesare pentru a remedia o situație deja complicată.

CONTEXT. Deputații Blocului Socialiștilor și Comuniștilor au înaintat, la 13 februarie curent, o moțiune simplă criticând politicile ministrei Sănătății, Ala Nemerenco. Aceștia au adus în prim-plan cazuri tragice recente din domeniul sănătății și au acuzat conducerea ministerului de un „management defectuos”.

„Din păcate, conducerea ministerului are tendința de a da vina pe toată lumea pe Facebook, pe medici, pe pacienți, pe rudele pacienților care au îndrăznit să vorbească despre aceste probleme. Între timp, ministrul se plimbă în străinătate, în loc să facă ceea ce ar trebui să facă – să asigure buna funcționare a sistemului de sănătate”, a afirmat atunci deputatul BCS Vladimir Odnostalco.

„Le mulțumesc că lucrează foarte bine la publicitatea Ministerului Sănătății”. Acesta a fost reacția șefei instituției, Ala Nemerenco, la moțiunea simplă depusă de deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), în care relatează despre „un management defectuos” al ministerului. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „La 360 de grade” de la Radio Moldova.

Citește și: „Le mulțumesc că lucrează la publicitatea Ministerului Sănătății”: Nemerenco, despre moțiunea înaintată de BCS 

Ce este moțiunea simplă?

Moțiunea simplă reprezintă poziția Parlamentului privind fie o problemă internă, fie una externă. 

Conform Regulamentului Parlamentului, moțiunea simplă poate fi inițiată de cel puțin 15 deputați și se depune la președintele ședinței, în plenul Legislativului. Urmează stabilirea zilei dezbaterilor și remiterea documentului către Guvern. 

După avizarea de către comisia de profil, dezbaterea moţiunii simple are loc la data stabilită de Biroul permanent, în termen de 14 zile lucrătoare de la depunere. La ședința respectivă urmează să fie prezentat raportul instituției vizate.

Moțiunea simplă se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi. Dacă este adoptată, se publică în Monitorul Oficial și devine obligatorie pentru Guvern sau alte autorități vizate.

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.