Figuranții în caz au fost citați la procuratura specializată, pentru prezentarea statutelor procesual-penale care le-au fost înaintate.
Procurorii precizează că persoanele au funcții de conducere în instituția de învățământ, iar unele dintre acestea cooperează cu procurorii și ofițerii detașați la PCCOCS.
În continuare, urmează și audierea altor persoane, timp în care acestea beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.
CONTEXT. Amintim că la 20 februarie patru angajați ai Centrului de Excelență în Medicină și Farmacie au fost reținuți pentru 72 de ore. E vorba de directorul instituției, contabilul-șef, un specialist în resurse umane și o șefă de secție a Centrului de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo”.
Procurorii susțin că factorii de decizie ai instituției ar fi organizat și aplicat o schemă de delapidare a banilor aflați la balanța instituției, prin angajarea fictivă în diverse funcții a unor persoane fizice. Acestea, de fapt, nu se prezentau la locul de muncă și nu munceau.
De asemenea, au fost relevate probe privind colectarea banilor de la studenți, trucarea achizițiilor publice, darea în locațiune a încăperilor și utilajului instituției pentru confecționarea dinților și protezelor dentare și favorizarea unor agenți economici.
Potrivit interceptărilor publicate de CNA, unii profesori luau mită de câte 1.500 de lei de la unii studenți.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate mijloace financiare, carduri bancare, obiecte și documente importante pentru cauza penală. Cele nouă persoane bănuite vor fi fi escortate la CNA pentru audieri.
La scurt timp după ce cazul a fostfăcut public, Mariana Negrean a fost demisă din funcția de directoare a Centrului de Excelență în Medicină și Farmacie. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Ala Nemerenco.
AGORA amintește că orice persoană beneficiază de prezumția de nevinovăție, până la decizia definitivă și irevocabilă a instanței de judecată, care dovedește contrariul.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.