În lista de posturi TV se includ TVR Moldova, PRO TV, TV8, Jurnal TV, Noroc TV dar și alte surse media. Acestea pot fi accesate într-un pachet pentru rețeaua de cablu din regiunea transnistreană.
Foarte bine că sunt televiziuni în română, nu în limba rusă. Sunt oameni care, deși scriu în chirilică, auditiv cunosc româna. E nevoie ca oamenii să aibă o alternativă, alte opinii. Este o altă interpretare a unor evenimente.
Autor: Igor Grosu, președintele Parlamentului
Președintele Legislativului a menționat că accesul spre difuzare a surselor media în regiune reprezintă o condiție înaintată de autoritățile constituționale pentru accesul gazelor naturale în stânga Nistrului.
Pe lângă aceasta, este în desfășurare procesul de recuperare a clădirii liceului Evrica. Iar o altă condiționalitate presupune eliberarea deținuților politici.
„Toți trebuie eliberați și tratați conform legislației R. Moldova care asigură judecată echitabilă”, a spus Grosu.
În plus, s-a solicitat înlăturarea blocurilor ilegale instalate în perioada pandemiei, în jur de 11 la număr.
Așa cum le-au scos, ne putem trezi că le-au pus la loc. De aceea urmărim și tratăm la rece ce se întâmplă pe malul stâng.
Autor: Igor Grosu, președintele Parlamentului
CONTEXT. La 10 februarie curent, premierul Dorin Recean a anunțat că Tiraspolul a refuzat sprijinul Uniunii Europene, de 60 de milioane de euro, care i-ar asigura pe cetățenii din raioanele de est cu energie și gaze naturale până la finele lui aprilie.
Drept urmare, s-a decis ca o companie din Ungaria, achitată de o altă companie din Dubai, să aducă gaze până la frontiera cu R. Moldova. Iar presupusele autorități de la Tiraspol ar urma să achite, în avans, costurile de tranzit, în baza unui acord între Moldovagaz și Tiraspoltransgaz.
Pe 7 februarie, pretinsul ministru de externe din stânga Nistrului, Vitali Ignatiev, spunea că regiunea transnistreană ar planifica să obțină gaze naturale printr-un mecanism de creditare oferit de Moscova, prin intermediul unei companii din Ungaria, care are sediul în Elveția.
Citește și: Tiraspolul respinge oferta UE. Cum va ajunge gazul în regiune și în ce condiții
La 10 februarie, compania care urmează să realizeze livrările, MET Group, a menționat că furnizările de gaze pentru stânga Nistrului, până la hotar cu R. Moldova, vor fi posibile dacă „operatorul sistemului ucrainean de transport al gazelor este pregătit pentru aprovizionare”. La acel moment, însă, încă erau purtate discuțiile.
Autoritățile de la Chișinău vor permite acest tranzit, cu condiția ca Tiraspolul să întrunească câteva condiții, sus menționate.
La 13 februarie, premierul Dorin Recean a anunța că livrările de gaze pentru stânga Nistrului, până la hotar cu R. Moldova, vor fi realizate începând cu 14 februarie. Anunțul a fost făcut de MET Group, compania care urmează să efectueze furnizarea de gaze, într-un comunicat de presă.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.