Atmosferă de mare sărbătoare aseară la Palatul Republicii unde a avut loc Cina Olimpică. Elita sportului autohton a fost prezentă la eveniment, iar cei care au obținut rezultate remarcabile în anul 2024 au fost premiați.
Astfel, anul 2024 a fost unul special pentru mișcarea olimpică, care la Paris s-a ales cu 6 medalii: două de argint și patru de bronz.
De la eveniment nu a lipsit vicecampioana olimpică, Anastasia Nichita, care în acest an se pregătește să devină mireasă, iar revenirea pe saltea se amână.
Canotorul Serghei Tarnovschi a schimbat costumul de sport pe unul de gală și are deja stabilite obiective importante în acest an.
„Principalele obiective sunt Campionatul Mondial și European, unde se vor aduna cei mai buni. După Jocurile Olimpice toți sunt cu noi puteri și emoții. Noi la fel ne vom pregăti pentru a reprezenta țara la cel mai înalt nivel”, a declarat Tarnovschi.
În cadrul Cinei Olimpice au fost premiați cei mai buni sportivi pentru rezultatele remarcabile obținute anul trecut. Tânăra speranță olimpică, judocanul Mihail Latîșev, țintește alte performanțe în 2025.
„În acest an vreau să îmbunătățesc reușitele mele. Nu vreau să inventez nimic, dar dacă va fi nevoie o voi face pentru a merge înainte spre atingerea noilor obiective”, a subliniat sportivul.
Printre premianți s-a numărat și talentatul sportiv la tenis de masă, Vladislav Ursu, care recent a reușit o performanță istorică, calificarea în etapa finală a Campionatului European între echipe.
„Orice performanță te motivează să nu te relaxezi. Cred că avem toate șansele la Campionatul European din luna octombrie să luptăm și pentru medalii cu echipa. Pentru că în trecut nu am avut o asemenea echipă puternică care este în prezent”, a menționat Ursu.
În cadrul Cinei Olimpice de premii s-au bucurat și cei mai buni antrenori, dar și parteneri ai forului olimpic.
Pentru promovarea sportului și mișcării olimpice, postul TV8 a primit o diplomă de recunoștință. Distincția a fost ridicată de producătorul emisiunii „Campionii”, Silvia Litviniuc.
Seara a culminat cu spectacol muzical și bună dispoziție.
Cina Olimpică are loc tradițional după data de 29 ianuarie când a fost fondat forul olimpic de profil.