/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 831: Teroare la Harkov și premieră pe front. Zelenski a mers în Filipine

/VIDEO/ Gest mărinimos! Turcia a donat R. Moldova 70 de mii de doze de vaccin Sinovac

missing
29 septembrie 2021, ora 16:05

Gest mărinimos din partea Turciei, țara a oferit gratuit R. Moldova 70 de mii de doze de vaccin Sinovac. Marea parte din doze este destinată regiunii transnistrene.  Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, însă, nu a putut spune despre ce număr exact este vorba. 

„Această inițiativă a venit din partea Turciei și noi am agreat-o, deoarece avem din partea unui număr impunător de populație solicitarea pentru acest vaccin. Acest vaccin va merge prioritar spre regiunea transnistreană și Găgăuzia, dar și în raionale unde au fost consumate loturile de vaccin Sinovac și se dorește suplinirea lor”, a spus Ministra Sănătății Ala Nemerenco.

„Pentru noi este foarte important să subliniem că virusul COVID-19 nu are hotare. Este important ca împreună să oprim acest virus și să salvăm vieți”, a precizat ministrul pentru Reintegrare Vlad Kulminski.

Ambasadorul Turciei în R. Moldova a adăugat că: „Această donație este un semn de continuare a sprijinului nostru, de asemenea, cu această ocazie aș vrea să aduc condoleanțe familiilor ale căror membrii au decedat de pe urma COVID-19”.

Termenul de valabilitate al acestui lot de vaccin este până în 2024.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram