/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 830. Zelenscki acuză China, iar Scholz îl amenință pe Putin. Crește numărul crimelor de război

Două tinere moldovence, la un pas de a deveni victime ale traficului de persoane

missing
04 septembrie 2021, ora 13:50

Două tinere din Republica Moldova au fost la un pas de a deveni victime ale traficului de persoane. Mama uneia dintre tinere a alertat Poliția de Frontieră, iar autoritățile au efectuat un control în acest sens. Fetele urmau să ajungă în Germania. Incidentul s-a întâmplat ieri, 3 septembrie.

Potrivit oamenilor legii, mama unei tinere de 19 ani a sunat la Linia Verde a Poliției de Frontieră și a solicitat verificarea scopului de călătorie a fiicei sale. Aceasta intenționa să ajungă în Germania, unde urma să activeze în calitate de bonă la o rudă.

Astfel, au fost întreprinse acțiuni de verificare în punctul de trecere a frontierei Leușeni. Autoritățile au oprit la linia de control un microbuz de rută ocazională, care transporta pasageri în Germania. Printre călători a fost identificată și tânăra de 19 ani. Mai mult decât atât, aceasta era împreună cu o cunoscută, o cetățeancă a R. Moldova în vârsta de 19 ani.

În cadrul controlului s-au confirmat spusele mamei. Totuși, cea de-a doua tânără nu a putut oferi declarații clare privind scopul plecării peste hotare.  În urma discuțiilor cu polițiștii, fetele au luat decizia de a reveni în țară, iar în cazul unei propuneri de muncă peste hotare, să verifice înainte de a accepta.

De asemenea, Poliția de Frontieră solicită călătorilor maximă atenție și prudență în asemenea situații. În caz de necesitate, nu ezitați să contactați și să sesizați oamenii legii. Call Centrul Poliției de Frontieră Linia Verde (022 259 717) activează non-stop!

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram