/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 830. Zelenscki acuză China, iar Scholz îl amenință pe Putin. Crește numărul crimelor de război

/VIDEO/ Stoianoglo nu neagă că în punga neagră oferită lui Dodon erau bani, dar spune că nu există probe pentru a demonstra asta

missing
04 septembrie 2021, ora 20:43

În punga neagră cu calendar pe care Vladimir Plahotniuc i-a oferit-o lui Igor Dodon, în 2019, ar fi fost, totuși, bani. Cel puțin asta a declarat procurorul general, aseara, într-un interviu. Alexandr Stoianoglu susține însă că nu există probe pentru a demonstra acest lucru. Filmarea a fost făcută ilegal și lipsesc declarațiile martorilor care au participat la toată scena.

„Eu sunt convins că acolo erau bani, dar e un lucru ce cred eu și care sunt dovezile – sunt lucruri diferite. Nu putem lua decizii din concluziile mele. Noi trebuie să aducem acuzații oamenilor ținând cont de dovezi”.

Stoianoglo susține că filmarea a fost făcută ilegal.

„Astfel de acțiuni trebuie să se desfășoare în cadrul unui proces penal. Totodată, pentru a atrage la răspundere o persoană, noi trebuie să avem declarațiile celor care au participat la acest proces”.

Purtătoarea de cuvânt a PSRM nu ne-a răspuns la telefon pentru a comenta declarațiile lui Stoianoglo. Imaginile cu renumita pungă neagră, cu calendar pe ea, au apărut în spațiul public în primăvara anului trecut și au fost înregistrate la întâlnirea care a avut loc intre Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, în luna iunie a anului 2019. Din ele se vede cum Plahotniuc îi intinde o pungă fostului șef de stat. Dodon însă nu a luat-o, ci a cerut să fie dată unui oarecare Costea, iar acesta, la rândul său, să o transmită unei persoane pe nume Cornel.

Nu o singură dată Dodon a menționat că imaginile sunt trucate și că habar nu are ce se afla în acea pungă.

„Nu știu ce era acolo. Este evident că era o provocare. Eu știam că sunt filamt. De aceaa și am refuzat. – Dvs ați spus să fioe transmis lui Cornel pentru salariu. Eu pot să tai orice video. A fost scos din context. Nu au fost acolo astfel de cuvinte”.

Atunci, deși imaginile au fost investigate de procurorii Anticorupție, aceștia au decis să claseze procesul penal pentru că „faptele persoanelor vizate în înregistrări nu întrunesc elementele vreunei infracțiuni”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram