/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 830. Zelenscki acuză China, iar Scholz îl amenință pe Putin. Crește numărul crimelor de război

/VIDEO/ Sfidează legea și își riscă viața! 22 de șoferi, prinși beți la volan într-o singură noapte

missing
22 august 2021, ora 20:14

În ciuda avertismentelor poliției, unii șoferi sfidează legea, dar și viața lor și a celor dragi, urcând în stare de ebrietate la volan. Doar într-o singură noapte, 22 de conducători auto au fost prinși beți, în cadrul raziilor nocturne, organizate de Inspectoratul Național de Securitate Publică. Și astăzi, pe unele trasee din capitală, dar și în țară au avut loc filtre. Inspectorii i-au ochit pe șoferii care calcă… nu doar pe accelerație, dar și pe toate regulile de circulație rutieră. Numai în capitală, oamenii legii au împărțit peste 700 de amenzi. Cei mai mulți dintre cei trași pe dreapta au fost vitezomanii. Astfel, poliția speră să reducă numărul accidentelor rutiere.

Una dintre razii a fost organizată pe strada Tudor Vladimirescu, din orașul Durlești. Șoferii care au fost surprinși că încălcau regulamentul în domeniul circulației rutiere au fost trași pe dreapta. Inspectorii de patrulare le-au întocmit procese-verbale și au aplicat amenzi, de până la 1500 de lei.

Potrivit ofițerilor de patrulare, care se află în teren dis-de-dimineață, cele mai dese încălcări documentate sunt depășirea limitei de viteză.

În topul abaterilor în trafic urmează neculparea centurii de siguranță, încălcarea marcajelor rutiere, ignorarea semafoarelor, conducerea în stare de ebrietate sau ignorarea pietonilor. Pentru a mai tăia din cheful șoferilor care comit încălcări, Inspectoratul Național de Securitate Publică organizează deseori razii, în încercarea de a disciplina șoferii și de a preveni eventuale accidente rutiere.

Un alt echipaj de patrulare l-am surprins astăzi pe șoseaua Hâncești, în zona Gării de Sud din capitală.

Un șofer a fost tras pe dreapta pentru că ar fi depășit limita de viteză.

Pe această porțiune de drum, spun cei de la patrulare, care au vegheat respectarea regulilor rutiere, au fost comise o mulțime de încălcări, cea mai gravă fiind circulația cu aproape 90 de km/h, într-o zonă cu limita vitezii de 50 km/h.

Pe parcursul zilei de ieri, în municipiul Chișinău au fost aplicate în jur de 700 de amenzi contravenționale, iar suma acestora este de aproape 500 de mii de lei. Operațiunile au început aseară și se vor desfășura până la data de 31 august, în toată țara. În cadrul acțiunilor sunt implicate zeci de echipaje ale INSP, care sunt repartizate pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram