/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 820: Deținuți pe front, lovitură Rusiei și cadoul lui Kadîrov pentru Putin. Zelenski cere ajutor

/VIDEO/ Emoții mari la centrele de bacalaureat din țară. Liceenii și-au aflat astăzi rezultatele la examene

missing
27 iunie 2021, ora 21:16

Emoții mari la centrele de bacalaureat, acolo unde astăzi au fost afișate rezultatele examenelor maturității. În timp ce unii liceeni s-au bucurat, alții au rămas dezamăgiți de notele obținute și spun că le vor contesta. În fața centrelor de bacalaureat au venit astăzi și unii profesori care ne-au comunicat că lecțiile de la distanță au influențat calitatea studiilor.

Încă de la primele ore ale dimineții, curtea liceului „Spiru Haret” din Capitală s-a umplut de absolvenți care au venit să vadă pe viu notele obținute la examenele de bacalaureat. Printre ei l-am găsit și pe Bogdan Postolachi care ne-a spus că este mândru de rezultatele sale. La două probe a obținut note de 10, iar la altele – 9. Ușurat de povara examenelor, tânărul se gândește la viitor și spune că are de gând să-și continue studiile în România, în domeniul aviației.

Și dacă unii absolvenți au fost mulțumiți de notele primite, alții s-au arătat dezamăgiți. Cristian Onofrei spune că va contesta rezultatele examenelor. Și pentru că vrea să devină medic, nota la proba de chimie este foarte importantă pentru el.

Nu doar absolvenții de liceu au venit să-și vadă notele de la BAC, dar și unii dascăli. Această profesoară de limba engleză susține că s-a bucurat mult de rezultatele obținute de către elevii săi, în pofida faptului că lecțiile de la distanță au influențat calitatea studiilor.

Și curtea liceului „Gheorghe Asachi” a prins viață astăzi. Emoționați de rezultate, acolo i-am găsit și pe elevii de la Colegiul Național de Comerț al Academiei de Studii Economice a Moldovei.

Nicoleta spune că este mulțumită de notele obținute. Deși mai are un an la dispoziție întrucât este studentă la colegiu, tânăra a decis deja în ce domeniu își va continua studiile. Ea spune că va depune actele la facultatea de bussines și administrare, la una din instituțiile din țară.

Precizăm că elevii care doresc să depună contestații au la dispoziție 48 de ore pentru depunerea cererilor. Aceștia o pot face astăzi și mâine, iar rezultatele acestora vor fi anunțate pe data de 4 iulie. La examenele de bacalaureat au fost înscriși, în acest an, peste 16 mii 700 de candidați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram