/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 830. Zelenscki acuză China, iar Scholz îl amenință pe Putin. Crește numărul crimelor de război

/FOTO/ Un grup de elevi, în vizită la sediul TV8. Aceștia sunt participanții unei tabere de vară dedicată jurnalismului

missing
07 iunie 2021, ora 19:07

Un grup de elevi ai unei tabere de vară dedicată jurnalismului mobil au fost astăzi în vizită la sediul TV8. Aceștia au făcut cunoștință cu echipa, au văzut cum se lucrează în cadrul unei redacții, dar și au vizitat studiourile de știri și emisiuni. La sfârșit de vizită, mulți dintre ei au declarat că se văd în viitor prezentatori. 

În cadrul vizitei, elevii au putut să cunoască despre funcțiile oamenilor din spatele camerelor, a regizorilor, cameramanilor sau sunetiștilor. Totodată, aceștia au avut ocazia să citească un text de pe prompter de la pupitrul știrilor TV8. Elevii în vârstă de 10-12 ani ne-au mărturisit că își doresc în viitor să devină jurnaliști și că acest domeniu este un subiect care îi pasionează.

Întrebați de ce îi interesează acest domeniu, elevii au afirmat cu încredere că jurnalismul este domeniul din care înveți în fiecare zi ceva nou, dar și că, cunoști mulți oameni și poveștile lor.

În cadrul taberei organizată în Chișinău, participanții au parte de ateliere de scriere a știrilor, a articolelor, de exerciții de dicție, dar și de sesiuni de filmat și montaj. Produsul finit la sfârșitul perioadei de învățare trebuie să aibă forma unui reportaj realizat individual pe marginea unui subiect care îi interesează.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram