/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 830. Zelenscki acuză China, iar Scholz îl amenință pe Putin. Crește numărul crimelor de război

Când va fi publicată lista completă a candidaților Blocului Comuniștilor și Socialiștilor la anticipate. Încă ar putea fi modificată

missing
19 mai 2021, ora 20:43

În timp ce multe dintre partidele politice înscrise în cursa pentru parlamantarele anticipate din 11 iulie și-au făcut deja publice listele de candidați, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor i-a dezvăluit abia pe primii 10. Liderul PSRM, Igor Dodon susține că aceasta ar putea suferi modificări, de aceea, încă rămâne secretă, cel puțin pentru încă o zi sau două. 

„Până la aprobarea listei concurenților de către CEC, încă pot fi făcute modificări. Vrem să ne vedem în următoarele zile cu toți candidații socialiștilor și comuniștilor pentru a discuta. Mâine sau poimâine vor fi făcute publice”, a spus Igor Dodon la „Glavnîi Vapros” de la NTV.

Socialistul a refuzat să ofere un alt nume în afara primelor zece de pe lista Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, mențonând că toți sunt destoinici.

„Sunt oameni cu expeiență, de toate profesiile și naționalitățile. Nu sunt sigur că sunt și români”, a adăugat Dodon.

Liderul socialiștilor a reiterat că i-a oferit primul loc pe lista BECS lui Vladimir Voronin din respect și pentru că deține mai multă experiență.

„Părinții m-au învățat că trebuie cedat locul celor cu mai multă experiență, iar Vladimir Nicolaevici are mai multă experiență decât mine. Consider că așa a fost corect, vom câștig iar el (n.r. Vladimir Voronin) va avea mandatul cu numărul 1”,  a mai spus Igor Dodon.

Comisia Electorală Centrală a înregistrat blocul electoral al Partidului Comuniștilor (PCRM) și Partidului Socialiștilor (PSRM) în data de 3 mai.

Liderii celor două partide au făcut front comun, deși până nu demult cei doi politicieni se aflau pe baricade. Supărările dintre ei au început acum aproape zece ani, atunci când Dodon a părăsit Partidul Comuniștilor, iar astfel, împreună cu încă doi colegi, au votat pentru ca Nicolae Timofti să devină președinte.

În tot acest timp, liderul comuniștilor, cu fiecare ocazie, i-a adresat replici tăioase și critici dure lui Dodon, pe care l-a numit trădător. Și cel din urmă urmă i-a răspuns cu declarații usturătoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram