/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 830. Zelenscki acuză China, iar Scholz îl amenință pe Putin. Crește numărul crimelor de război

/VIDEO/ L-au băgat pe Dodon la tomberon...în mod simbolic. Zeci de oameni au manifestat la Curtea Constituțională

missing
26 aprilie 2021, ora 21:35

L-au băgat pe Igor Dodon la tomberon, în mod simbolic, desigur. Astfel și-au manifestat revolta față de deciziile de vineri ale coaliției PSRM-Șor, din Parlament, zeci de oameni, care s-au adunat, de dimineață, la un protest în fața Curții Constituționale. Manifestanții, în mare parte susținători ai PAS, au venit pentru a-și arăta sprijinul față de magistrații Curții și pentru a-i preîntâmpina pe deputații din coaliție că vor organiza proteste și mai mari, dacă vor continua să adopte hotărâri ilegale, așa cum le consideră ei. Între timp, Igor Dodon i-a cerut Maiei Sandu să inițieze consultări pentru depășirea crizei politice.

„Anticipate! Anticipate!”
„Ne dăm seama că tot ce s-a petrecut în Parlament este o farsă, chiar
lovitură de stat”.
„Le plac sacoșele? Banii le plac? Nouă tot ne plac, dar lucrăm cinstit. Am 500 de lei pensia!”
„Asta e ceva ieșit din comun. Când li se făcea dreptate, tăceau, iar
acum când nouă ni se face dreptate, se revoltă”.
„Noi nu cedăm! noi nu cedăm!”

Iar mai târziu, peste 100 de oameni, care s-au adunat în fața Curții Constituționale, au lipit mai multe imagini cu fața lui Igor Dodon pe un tomberon, în care au început să arunce pahare, șervețele folosite și alte deșeuri.
„Dodon la tomberon!”

La protest au fost prezenți mai mulți deputați PAS, care au rugat oamenii să vină la manifestație și marți, dar și miercuri. Oamenii și-au exprimat dezacordul față de decizia de vineri, votată de majoritatea parlamentară, fiind vorba despre declarația cu privire la uzurparea puterii de către trei magistrați ai Curții Constituționale și prin care judecătoarei Domnica Manole i-a fost retras mandatul. Tot atunci, în mare grabă, deputații din coaliție, 56 la număr, au votat pentru candidatura lui Boris Lupașcu în calitate de magistrat la Înalta Curte, cu un mandat de șase ani.

La protest au fost prezenți și cetățeni din diaspora. Între timp, într-o postare pe o rețea socială, Dodon a cerut ca șefa
statului să iasă la dialog, pentru stabilirea, de comun acord, a datei la care se vor desfășura alegerile parlamentare anticipate, dar și elaborarea foii de parcurs de gestionare a situației economice, sociale și pandemice din țară.

Deputații PAS au declarat, însă, că nu vor merge la consultări cu membrii Partidului Socialiștilor.

„Dodon a declarat același lucru și cu o lună în urmă, dar e una ce spune. Dodon și cu totul altceva e ce face. Nu cred că mai poți să ai încredere”.

„Nu este credibil acest om. Nu are poziția sa, execută ordinele altcuiva, e disperat, se teme de pușcărie”.

Protestatarii au declarat că vor reveni și mâine în fața Curții Constituționale, dar și miercuri, atunci când magistrații urmează să se pronunțe asupra Hotărârii Guvernului cu privire la propunerea declarării stării de urgenţă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram