Fără categorie

Condiții inumane la închisoarea de la Tighina/Bender

Am primit la redacție aceste mărturii din iadul penitenciar:

Domnilor parlamentari, domn presedinte al R.M, domnilor procurori, judecatori si oameni buni ce ne citesc. va rugam sa facem dreptate in sistemu judecătoresc, anume judecatoria anenii noi, satul varnita ca sediu al judecatoriei bender si multe alte instante din R.M.

De exemplu, eu, Victor Cenac, m-am adresat cu cerere in instanta de judecată la data de 3 ianuarie 2019 sa-mi fie aplicata legea cu reducera pedepsii in privinta conditiilor de detentie inumanne degradante art.385 al5.si art 473.al 3 la care si in prezent sunt aminnate sedintele de judecata! tot la aceste articole domnu filat platon si multi alti detinuti li s-a redus termenuĺ de pedeapsa. sunt si alti condamnati aminati cu sedintele pe perioade ne cunoscute, la moment eu, cemac Victor, si cond spiridon ion ne aflam in greva foame din cauza data precum moral decuma nui real de suferit .precum eu cond spiridon am depus cerere in legatura cu aceleas articole aceias instanta si tot nu gasesc dreptate .

Toate cele scrise mai sus declarate de noi, condamnatii cemac si spiridon va aducem la cunostinta ca de la data de 04 08 20 ne aflam la greva foame si nu vom renunta!

din motivele scrise mai sus! la moment ne aflam in p 12 bender si nu vom refuza greva foame pin nu se va face judecatile si nu imi va respecta lejea adica sa avem un raspuns difinitiv. e mult mai usor moral sa te gindesti ca mori decit sa astepti ani o sedinta in favoarea ta…

Lasă un comentariu