dreptate · opinii · pericol

Virusul pune stăpînire peste închisori

La penitenciarul nr.13 situatia e critica, dupa ce s-o infectat Borman, boala s-o raspandit, acuma-s peste 100 de persoane impreuna, personal si condamnati.
Ei nu au unde tine acolo condamnatii in carantina si, chipurile, pe cei sanatosi îi imprastie pe la alte penitenciare si de-acum boala o ajuns si la Rezina si la penitenciarul 16.
La 16 e tot plin de covid. Iar presa tace parca ar fi tot ok. Si nu inteleg, Borman s-o infectat, apu o aratat la toate canalele marea stire, iar ceilalti nu sunt oameni sau au mai putini bani de nu-i arata la tv?! La noi in penitenciar daca ajunge macar un caz, apoi peste o saptamana o sa fim 100% infectati cu imposibilitatea pastrarii distantei sociale, ca stam unul peste altu aici, cum si cine o sa ne lecuiasca nu se stie.

Fie ce o fi! Dar cred ca o sa fie revolta mare la noi. Avem tare multe intrebari. De ce ascund tot asta?
Daca o sa anunte situatia care se intampla transparent la tv, matinca in societate o sa fie un rezonans si o sa trebuiasca sa dea drumu la condamnati, iar ei tare se mai tem sa ramie fara de condamnati la puscarii, ca tare multe ruble statu scurge din Europa pentru fiecare condamnat si pentru proiecte diferite, si administratia locala scurge din stat.
Mai pe scurt, celor multi care-și umple buznarele nu le convine sa elibereze condamnatii, cum o fost practicat in Italia, Iran, țări din America si altele
Penitenciarele sunt o roata mare de facut bani, de la cel mai mic colaborator pana la ministru. Spala si invartesc banii cu toate mașinatiile lor de sus pînă jos!
Anonim/ă

Lasă un comentariu