Lucrătorii medicali implicați în îngrijirea directă a pacienților trebuie să utilizeze următoarele echipamente de protecție personală: halate, mănuși, mască medicală și protecție pentru ochi (ochelari de protecție sau vizieră).
În mod special, pentru procedurile generatoare de aerosoli (de exemplu, intubație traheală, ventilație neinvazivă, traheostomie, resuscitare cardiopulmonară, ventilație manuală înainte de intubație, bronhoscopie), personalul medical trebuie să utilizeze respiratoare, protecție pentru ochi, mănuși și halate. Șorțurile sunt, de asemenea, necesare dacă halatele nu sunt rezistente la fluide.
Potrivit OMS, respiratoarele (de exemplu, N95, FFP2 sau un standard echivalent) pot fi purtate în timp ce sunt îngrijiți mai mulți pacienți care au același diagnostic, fără a fi îndepărtate. Cu toate acestea, specialiștii atenționează că utilizarea unui respirator mai mult de patru ore poate duce la disconfort și ar trebui evitată.
![...](https://agora.md//cdn/p/new/news_images/149265/1-m-1.jpg)
Până în acest moment, în Republica Moldova, au fost confirmate 510 cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus n rândul angajaţilor sistemului de sănătate. Numai ieri, din cele 115 cazuri noi de confirmate, 29 au fost lucrători medicali. În total 2.049 de persoane din țara noastră au fost infectate cu COVID-19. Primul caz a fost înregistrat pe 7 martie 2020.
* Acest material a fost realizat de Maria Ivanov și Loredana Caradja în cadrul cursului „Multimedia Newsroom”, oferit de Școala de Studii Avansate în Jurnalism
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.