Dodon propune moratoriu pe discuții politice: Acum, pe cetățeni nu-i interesează când și cum vor avea loc alegerile

Dodon propune moratoriu pe discuții politice: Acum, pe cetățeni nu-i interesează când și cum vor avea loc alegerile

Președintele Igor Dodon propune ca în țară, temporar, să nu se mai discute despre politică. Șeful statului a făcut un apel către oponenții săi și s-a referit, inclusiv, și la alegerile prezidențiale care trebuie să aibă loc în această toamnă. Dodon a presupus că „nu-i interesează acum pe cetățenii R. Moldova când vor fi alegerile, cum vom alege, pe cine vom alege”. Declarația vine la scurt timp după ce președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a propus ca șeful statului să fie ales, din nou, de Parlament.

„În ultimul timp am văzut mesaje acide de la mai mulți reprezentanți ai clasei politice. Vreau să propun ca, cel puțin temporar, pe parcursul următoarelor săptămâni, până ieșim din starea de urgență, să punem un moratoriu la discuțiile politice în societate. Nu-i interesează acum pe cetățenii R. Moldova când vor fi alegerile, cum vom alege, pe cine vom alege... Pe noi pe toți ne interesează să gestionăm cu mai puține pierderi această criză”, a spus Dodon.

„Toți voi, oponenții politici, prieteni, dușmani, de fiecare din voi depinde, din mesajele pe care le promovați. Haideți să ajutăm cetățenii să trecem peste această perioadă. Vom reuși să avem lupte politice, veți reuși să criticați guvernarea. Veniți cu soluții, eu sunt deschis”, și-a îndemnat Dodon oponenții.

De menționat că, vineri, președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a propus o alternativă a anulării alegerilor prezidențiale - alegerea șefului statului în Parlament. „Sunt convins că va fi imposibil să avem o campanie electorală normală pe fundalul nenorocirilor care ne așteaptă”, spune Diacov.

Amintim că PD și PSRM formează o coaliție de guvernare și o majoritate parlamentară. Împreună, socialiștii și democrații au 49 de deputați. Pentrun a schimba Constituția, în scopul revenirii la vechea metodă de alegere a președintelui, e nevoie de 2/3 din voturile deputaților, adică cel puțin 67 de voturi.

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.