Usturoiul NU contribuie la prevenirea infecției cu COVID-19
Usturoiul este un aliment sănătos, care poate avea unele proprietăți antimicrobiene. Cu toate acestea, nu există nicio dovadă din focarul actual, potrivit căreia consumul de usturoi ar proteja oamenii de noul coronavirus.
Uscătoarele de mâini NU sunt eficiente pentru uciderea noului coronavirus
Nu! Uscătoarele de mâini nu sunt eficiente pentru a ucide COVID-19. O măsură de protecție ar fi să vă curățați frecvent mâinile cu soluții care conțin alcool sau cu apă și săpun. După curățare, mâinile pot fi uscate cu prosoape de hârtie.
Virusul COVID-19 NU poate fi transmis în zone umede, cu vreme aridă
Conform studiilor și dovezilor de până acum, virusul COVID-19 poate fi transmis în TOATE ZONELE, inclusiv în zonele cu vreme caldă și umedă. Indiferent de climă, luați măsuri de protecție, dacă locuiți sau călătoriți într-o zonă, unde e raportat COVID-19. Cea mai bună modalitate de a vă proteja împotriva COVID-19 este curățarea frecventă a mâinilor. Făcând acest lucru, eliminați virușii, care pot fi pe mâini și în același timp evitați infecțiile, care ar putea apărea prin atingerea ochilor, a gurii și a nasului.
Vremea rece și zăpada NU POT ucide noul coronavirus
Nu există niciun motiv să credem că vremea rece poate ucide noul coronavirus sau alte boli. Temperatura normală a corpului uman rămâne în jur de 36,5 ° C până la 37 ° C, indiferent de temperatura externă sau de vreme.
Băile fierbinți NU previn infectarea cu COVID -19
Dacă faceți o baie fierbinte, asta nu înseamnă că veți avea imunitate în fața noului coronavirus. Temperatura normală a corpului rămâne în jur de 36,5 ° C până la 37 ° C, indiferent de temperatura băii sau a dușului. De fapt, o baie fierbinte poate fi dăunătoare pentru pielea voastră.
Cât de eficiente sunt scanerele termice, pentru detectarea persoanelor infectate cu noul coronavirus?
Scanerele termice sunt eficiente, pentru detectarea persoanelor, care au febră din cauza infecției cu noul coronavirus. Cu toate acestea, nu pot detecta persoanele infectate, care nu au înregistrat o temperatură mai mare a corpului decât cea normală. Acest lucru se datorează faptului că simptomele virusului apar în decurs de 2-10 zile din momentul infectării.
Noul coronavirus afectează toți oamenii, indiferent de vârstă
Persoanele de toate vârstele pot fi infectate cu coronavirus. Bătrânii și oamenii cu alte afecțiuni deja existente, precum astmul, diabetul, bolile de inimă, ar putea fi mai vulnerabili în cazul în care se îmbolnăvesc cu COVID-19. OMS recomandă oamenilor, indiferent de vârstă, să ia măsuri de protecție, cum ar fi o igienă bună a mâinilor și a căilor respiratorii.
Antibioticele NU previn și tratează noul coronavirus
Antibioticele nu funcționează împotriva virușilor, ci doar în cazul bacteriilor. COVID-19 este un virus și prin urmare, antibioticele nu trebuie utilizate ca mijloc de prevenire sau tratament. Cu toate acestea, dacă sunteți spitalizat din cauza infectării cu coronavirus, atunci este posibil să primiți antibiotice, din cauza unei co-infecții bacteriene.
Clătirile regulate a nasulului cu soluție salină NU previn infecția cu noul coronavirus
Nu există dovezi că anume clătirea regulată a nasului cu soluție salină a protejat oamenii de infecțiile cu noul coronavirus. Totuși, s-a demonstrat că această măsură poate ajuta oamenii pe timp de vreme rece, însă nu există dovezi că ar preveni infecțiile respiratorii.
Vaccinurile împotriva pneumoniei NU protejează împotriva noului coronavirus
Nu! Vaccinurile împotriva pneumoniei, cum ar fi vaccinul pneumococic și vaccinul Haemophilus gripal tip B, nu oferă protecție împotriva noului coronavirus. Virusul este atât de nou și diferit încât are nevoie de propriul său vaccin. Cercetătorii încearcă să dezvolte un vaccin împotriva COVID-18.
Coronavirusul NU poate fi transmis prin mușcături de țânțar
Până în prezent, nu există informații și dovezi, care ar demonstra că noul coronavirus poate fi transmis de țânțari. Este vorba de un virus respirator, care se răspândește de cele mai multe ori prin picăturile generate, când o persoană infectată tușește sau strănută sau prin picături de salivă și din nas.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.