„S-a dat întrebarea ministrului Justiției în comisie. Dlui a dat un exemplu plauzibil. O întreprindere de stat care azi produce măști de protecție. Unul din administratorii întreprinderii spune că poate să producă 30 de mii de măști pe zi, altul – 70-75 pe săptămână, al treilea spune că în jur de 100 de mii de măști pe zi, dar spune că le vinde peste hotare. Ce să facă ministrul, dacă indică ca măștile să fie destinate consumului intern și administratorul nu respectă ordinul ministrului sau spune că de mâine nu activăm? Urmează să se facă remanieri la această întreprindere de stat? Da”, a declarat Vasile Bolea în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.
Socialistul a spus că prevederea poate fi aplicată și mediului privat: „De exemplu, avem 1.000-2.000 de cazuri de infecție. Avem clinici private și ele pot fi puse la dispoziția statului. Dacă e necesar să fie pus la dispoziția statului mai mult transport, care în mare parte e privat sau alte cazuri pot să fie”.
Amintim că deputații au votat instituirea stării de urgență în stat, pe o perioadă de 60 de zile, de la 17 martie până pe 15 mai. Aceasta ar putea fi redusă în cazul în care vor exista premise.
CITIȚI ȘI: Cum motivează premierul Ion Chicu necesitatea de a declara stare de urgență pentru 60 de zile
Pe 17 martie, a fost confirmat al 30-lea caz de infecție cu noul tip de coronavirus din Republica Moldova, în timp ce o persoană tratată a fost externată.
Citiți aici, detaliat, ce înseamnă starea de urgență, când se decretează și ce măsuri se iau.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.