„Este ceva firesc ca guvernările să încerce să utilizeze situațiile de criză pentru a impune stări de urgență. Asta înseamnă limitarea anumitor libertăți. Totuși, este ciudat că, în condițiile acestei isterii, Parlamentul a găsit timp să rezolve o problemă care nu era arzătoare – formarea noii componențe a Consiliului Superior al Magistraturii. Acest detaliu denotă faptul că toată această criză este foarte bine gestionată și că există o agendă bine stabilită pentru a o folosi în interes politic”, a spus Alexandru Tănase în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.
Expertul în drept constituțional a mai spus că „nu a găsit niciun argument pentru instituirea stării de urgență”.
„Republica Moldova nu se confruntă cu o problemă atât de mare ca alte state europene. Sistemul nostru de medicină preventivă poate funcționa fără această stare de urgență. Această stare a impus o serie de restricții care ne vor costa foarte scump. Ce înseamnă pentru un comerciant să plătească salariile, să fie obligat să plătească taxe la stat, dar să nu poată activa. Soluția este la îndemâna medicilor și nu a politicienilor. Or, Parlamentul și Guvernul aveau o singură obligație – să caute bani, să asigure financiar soluționarea acestei crize”, a menționat Tănase.
Până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate 36 de cazuri de coronavirus. O persoană a fost tratată și externată, iar o femeie a murit după patru zile de la internarea în spital.
Amintim că deputații au votat instituirea stării de urgență în stat, pe o perioadă de 60 de zile, de la 17 martie până pe 15 mai. Aceasta ar putea fi redusă în cazul în care vor exista premise.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.