„Avem două cazuri în care persoanele au făcut testele în laboratoare private și ele au ieșit pozitiv. Ulterior, ca rezultat al verificării în cadrul laboratorului Agenției Naționale de Sănătate Publică, singurul de la noi acreditat de OMS, testele au fost negative. Îmi pare rău că unele clinici private profită de această situație. Problema nu este că rezultatele testelor sunt negative sau pozitive, ci că persoanele ar putea fi, în realitate, purtători. De aceea, urmează să analizăm și să luăm o decizie. Înțeleg că vorbim de mediul de afaceri, dar afacerile nu pot fi făcute în detrimentul sănătății oamenilor”, a punctat șefa de la Sănătate.
De menționat că prețul efectuării unui astfel de test la unul dintre laboratoarele private din capitală este de 700 de lei.
Anterior, pe rețele de socializare au apărut imagini cu dispozitive ce ar fi teste rapide pentru depistarea COVID-19. Autorul imaginii, un reprezentant farmaceutic, susținea că dispozitivul arată rezultatul în timp foarte scurt și poate fi folosit la domiciliu. Contactat de AGORA, serviciul de presă al Ministerului Sănătății a dat asigurări atunci că dispozitivele în cauză nu sunt aprobate pentru utilizare.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.