Nu uitați de pauze
Munca de la birou este caracterizată nu numai de concentrare mai eficientă și o productivitate mai bună, ci și de pauzele voluntare sau involuntare pe care le iau angajații de-a lungul programului. Astfel, indiferent dacă vorbim de pauzele de cafea, de plimbările dintr-o încăpere în alta sau de discuțiile cu colegii, aceste mici întreruperi ajută creierul să se relaxeze. Specialiștii subliniază că atunci când muncim de la distanță nu trebuie să excludem definitiv momentele de respiro.
Spațiul contează
Psihologii sunt de părere că locul din care ne exercităm atribuțiile de serviciu este direct proporțional cu productivitatea. De aceea, este recomandată identificarea unui spațiu care să fie folosit numai pentru muncă. Mai mult, specialiștii subliniază că munca la laptop, direct din pat, poate fi ineficientă și poate lăsa și urme neplăcute asupra sănătății.
Mai puțin timp petrecut pe drum, mai mult timp pentru tine
Când biroul se mută acasă, timpul petrecut în trafic dispare. Specialiștii ne încurajează să folosim acel segment de vreme în favoarea noastră. Să dormim, să citim, să bem o cafea mai lungă.
Comunicarea este cheia
Autoizolarea la domiciliu presupune, prin definiție, mai puțină comunicare cu colegii de muncă. Din fericire, în secolul vitezei legăturile inter-umane pot fi menținute mai ușor. Astfel, dialogurile menținute cu colegii pe chat-urile comune pot diminua senzația de singurătate.
Până în prezent, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate alte 36 de cazuri de coronavirus:
1 – 7 martie – O femeie de 48 de ani, care venea acasă din Italia, a fost luată în stare gravă de la Aeroportul Internațional Chișinău.
2 – 10 martie – Un bărbat din sudul țării, în vârstă de 60 de ani, după o vizită de trei săptămâni în Italia, a ajuns pe mâna medicilor în stare de gravitate medie.
3 – 10 martie – O femeie de 60 de ani, revenită din Italia, a ajuns în stare de gravitate medie la spital, după ce a ignorat primele sfaturi ale medicilor și s-a autotratat acasă.
4 – 11 martie – Cel de-al patrulea caz a fost înregistrat la o tânără. Și aceasta a venit în țară din Italia, cu un autocar, fiind preluată de medici direct de la punctul de trecere a frontierei.
5, 6 – 12 martie – Au fost confirmate alte două cazuri. Ministerul Sănătății a refuzat să ofere informații despre sexul, vârsta persoanei sau regiunea de trai. Singurele precizări au fost că starea de sănătate a persoanelor este de gravitate medie și că ambele au venit din Italia.
7,8 – 13 martie – Încă două persoane adulte au fost testate pozitiv. În ambele cazuri e vorba de importul infecției. „Nu avem răspândire locală”, au dat asigurări autoritățile.
9-12 - 14 martie - Încă patru cazuri confirmate de coronavirus. În premieră, sunt înregistrate primele două cazuri de transmitere locală a infecției de coronavirus.
12-23 - 15 martie - Au fost confirmate 11 cazuri noi de COVID-19. Printre persoanele infectate se numără un copil.
* 16 martie – Autoritățile au anunțat că o persoană a fost tratată de coronavirus.
24-29 - 16 martie - Au fost anunțate șase cazuri noi confirmate de laborator: două de import, fiind vorba de persoane revenite din Marea Britanie, iar patru - de transmitere locală. Totodată s-a menționat că s-a agravat starea primei persoane infectate cu COVID-19, de la Spitalul Republican.
30 - 17 martie – A fost confirmat un nou caz de import la o persoană revenită din Italia.
* 18 martie – Primul deces: O pacientă de 61 de ani, infectată cu COVID-19, a murit după patru zile de la internarea în spital, iar alte 6 cazuri noi de infecție cu COVID-19 au fost confirmate.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.