“Oamenii legii” · dreptate · pericol

Un deţinut şi-a dat foc pentru că e maltratat

Situația din Penitenciarul nr.6 Soroca a început să degradeze din momentul numirii ca director a lui Oleg Stegărescu, pînă la moment, ajungînd la ceea că absolut totul este controlat de către așa zișii blatnîe. Deținuții privilegiați au susținerea atît a conducerii penitenciarului cît și ANP. Angajații cu funcții de răspundere (Grincu, Gudîma, Covali, Stegărescu) care prin obligațiunile funcționale sunt nemijlocit responsabili, însă ei reacționează doar la solicitările așa zisului smatreașcii, reprezentantul interlopilor din penitenciar, Leșan Alexei, și asigură condiții pentru dezvoltarea și înflorirea subculturii criminale.

Faptul dat tensionează şi situația deținuților ce fac parte din așa zisa categorie neputiovîe și umiliți care sunt supuși diferitor acte de tortură fizică și psihică. La moment în penitenciar angajații se tem să-și îndeplinească obligațiunile pentru a nu fi ținta șefilor, iar comisiile care vin nu verifică și nu cer nimic de la angajați, faptul dat ducînd la un șir de evenimente negative care conducerea se străduie să le ascundă, atît motivul cît și gravitatea acestora.
Angajatul ANP din serviciul de protecție internă, Covali Mihail, care era nemijlocit responsabil de penitenciar și situația operativă, chiar dacă cunoștea situația din penitenciar și sa-u adresat mai mulți deținuți cu probleme, îndeplinea indicațiile ilegale ale directorului adjunct al ANP, Demcenco Serghei de-a face tot posibilul ca așa zișii ”blatnîe” să nu aibă careva impedimente în activitatea lor criminală. Iar ca ”măsură de stimulare pentru că și-a îndeplinit conștiincios obligațiunile”, este numit director de penitenciar.detinut-ars
Un exemplu este cazul care recent a avut loc cu un deținut T. S., din așa zisa categorie umiliți ce s-a adresat de nenumărate ori la conducerea penitenciarului cu probleme din partea așa zișilor blatnie, însă nu a fost nici măcar audiat de către directorul adjunct al penitenciarului, fiind nevoit să recurgă la măsuri extreme de a se da foc, dar chiar și după aceasta se încearcă de ascuns adevăratul motiv și realitatea din penitenciar.
Iată cum arată acum deținutul ars în semn de protest

Anonim/ă

Lasă un comentariu