21:38:59 24.04.2025
Stiri

Un elev din Chișinău a câștigat locul III la concursul de eseuri al Fundației Corneliu Coposu din București

Știri 05.11.2019 07:44 Vizualizări1768
Un elev din Chișinău a câștigat locul III la concursul de eseuri al Fundației Corneliu Coposu din București

Oleg Chiseliov este clasa a IX-a în Chișinău, patriot sincer, unionist activ și la cei 14 ani ai săi Oleg a câștigat locul 3 la concursul de eseuri al Fundației Corneliu Coposu, transmite Romanian Global News.

Într-un comunicat al Fundației Corneliu Coposu se arată: „În urma întâlnirii finale a membrilor juriului concursului de eseuri „Prin ce diferă România din 2019 de România de până în 1989?" au fost desemnați următorii câștigători:

PREMIUL I: ANDREI DĂLĂLĂU – masterand, anul 1, Facultatea de Istorie și Filosofie, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj

PREMIUL II: ANDREEA TEODORESCU – anul 2, Facultatea de Științe Politice, Universitatea București

PREMIUL III: OLEG CHISELIOV – clasa IX-a, Liceul Teoretic "Pro Succes", Chișinău, Basarabia

Felicitări câștigătorilor!

Decernarea premiilor va avea loc la data de 11 noiembrie 2019, în cadrul ediției a IV-a a Galei Corneliu Coposu, care va avea loc la Teatrul Național (Sala Mare), cu începere de la ora 18.30."

Concursul a fost organizat de Fundaţia Corneliu Coposu în parteneriat cu Fundaţia Academia Civică, Fundaţia Hanns Seidel, Festivalul de film și istorie Râșnov, Teatrul Naţional „I. L. Caragiale" Bucureşti, Radio România Cultural și TVR 1.

Concursul de eseu politic organizat de Fundația Corneliu Coposu le-a propus în 2019 studenților și elevilor o provocare intelectuală și morală: la treizeci de ani după căderea comunismului, să compare și să explice diferențele dintre România comunistă și România postcomunistă (după cum arată și titlul). În fostele state comuniste, construirea politică a prezentului și viitorului depinde în mare măsură de modul în care este preluată și înțeleasă moștenirea vechiului regim, de modul în care ne despărțim de trecut. Pentru cei care nu au trăit înainte de 1990, diferențele pot fi aflate din surse publice (documente istorice, de pe Internet, surse bibliografice, mediatice), sau particulare (de la membrii familiei, cunoștințe, profesori, de la oameni a căror experiență le permite să facă această comparație). De aceea, participanții au fost încurajați să utilizeze atât sursele istorice, cât și istoria orală, prin interviuri personale.

Concursul s-a adresat elevilor, studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor din sistemul de învățământ românesc, din Basarabia (Republica Moldova) și Bucovina (Ucraina), precum și din cel european. Începând de anul acesta, organizatorii și juriul concursului au decis în unanimitate să deschidă competiția și pentru elevi.

Autor:
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

Credeți că lupta împotriva corupției mari va fi impulsionată prin comasarea Procuraturii Anticorupție și PCCOCS?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte